Iako će se većina složiti da su pite od domaćih kora najlepše, nema baš svaka domaćica vremena da ih razvija.
Ali čar je u tome kada pronađete recept za pitu koja može da parira i onoj od domaćih kora.
Zato vam donosimo recept za zanimljivu i brzu pitu sa sirom. Pored toga što je ukusna, prilično je i brza za pravljenje.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 1 čaša jogurta
- kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 4 jaja
- so
Priprema:
Podmažite četvrtasti pleh, pa na dno stavite dve raširene kore. Zatim, uzmite preostale kore i ređajte ih u pleh, ali ih savijajte kao lepezu.
Tako uradite sa svim korama ređajući ih jednu uz drugu. Umutite 3 jaja, ulje, jogurt, prašak za pecivo i so, kada sve lepo umutite dodajte i sir, pa sve zajedno promešajte.
Odvojite jednu čašu ove mase i pomešajte sa 1 jajetom kako biste prelili preko pite.
Dobijenu smesu sipajte kašikom ravnomerno između kora. Pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Pitu služite toplu.
Prijatno!
Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ada Ciganija
Dobra sirnica..
Podelite komentar