Ideje za ručak: Hladni kremasti boršč sa mladom cveklom i jajima

  • 1

Vreli letnji dani uvek su izazov za domaćice, jer bi porodicu trebalo nahraniti, a sebe poštedeti dugog stajanja pokraj ringle ili rerne.

Šta za ručak - pitanje sa kojim se budimo iz dana u dan, posebno kad su temperature ovako visoke, dobija odgovor u vidu recepta za hladni boršč. Naime, hladne kremaste čorbe odličan su izbor za ručak, jer su hranljive, obezbeđuju dodatnu količinu tečnosti i nije potrebno mnogo vremena niti veštine za pripremu.

Boršč, posebno popularan na prostorima bivšeg Sovjetskog Saveza, dobio je svoju letnju verziju koja mnoge podseča na španski gaspačo, a ipak se razlikuje od tradicionalne hladne španske supe jer se povrće kombinuje sa grčkim jogurtom i kuvanim jajima.

Sastojci:

  • veza mlade cvekle
  • 1 šargarepa
  • 1 krastavac
  • 2 čena belog luka
  • kašika maslinovog ulja
  • pola litra grčkog jogurta
  • so, biber
  • tri jajeta
  • tost hleb
  • peršunov list ili mirođija

Priprema:

Jaja stavite da se skuvaju, pa ih oljuštite kad se ohlade i isecite na polovine ili na četvrtine.

Cveklu operite pod mlazom hladne vode, isecite ili izrendajte i ubacite u blender. Krastavac, beli luk i šargarepu oljuštite, pa ih iseckajte i dodajte cvekli.

U blender sipajte još i grčki jogurt, maslinovo ulje, so i biber i sve dobro izmiksajte. Držite bokal u frižideru dok se kremasti boršč dobro ne rashladi.

Pre služenja dodajte prepečen tost, kuvana jaja i po želji malo seckanog peršunovog lišća ili mirođije.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari