Ideja za ručak: Pasta sa graškom i paprikama koja će oduševiti i najveće gurmane

   ≫ 
  • 0

Grašak je jedna od najzahvalnijih mahunarki za pripremu i, kada se fino začini i iskombinuje, iznenadiće vas svojim moćima, posebno kada su u pitanju ideje za letnji ručak.

Iako je često svrstavamo među namirnice koje našim ukućanima serviramo za obroke tokom hladnijih dana, ovom prilikom vam preporučujemo da grašku date šansu i pustite ga u svoju letnju kuhinju.

Sastojci:

  • 300 g graška (može smrznut)
  • 4 crvene šilja paprike
  • 200 g čeri paradajza
  • 200 g graška
  • 150 g mladog spanaća (ili rukole ako više volite)
  • 2 šargarepe
  • 200 g feta sira ili nekog tvrdog sira
  • 1 pakovanje testenine (raznobojne pene ili obične pene)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • sveža nana
  • biber, so, suvi sezonski začin

Priprema:

U šerpi srednje veličine izdinstajte sitno seckani crni luk, beli luk i šaragrepu (koju možete i izrendati kako bi brže smekšala).

Zatim dodajte na prutiće iseckanu crvenu papriku i dalje dinstajte dok paprika malo ne pomekša, a trebaće joj malo vremena.

Dodajte grašak i dalje dinstajte, potom ubacujete čeri paradajz isečen napola i na kraju mladi spanać, začinite po želji, ali svakako stavite biber, so i suvo sezonski začin.

U međuvremenu, u loncu skuvajte pene u vodi koju ste prethodno posolili.

Kada je povrće gotovo, u njega ubacite skuvanu testeninu i dobro promešate.

Preporuka: Servirajte toplo uz obavezno narendan feta ili tvrdi sir odozgo sa nekoliko listića nane.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti