Ideja za ručak: Pasta sa graškom i paprikama koja će oduševiti i najveće gurmane

   ≫ 
  • 0

Grašak je jedna od najzahvalnijih mahunarki za pripremu i, kada se fino začini i iskombinuje, iznenadiće vas svojim moćima, posebno kada su u pitanju ideje za letnji ručak.

Iako je često svrstavamo među namirnice koje našim ukućanima serviramo za obroke tokom hladnijih dana, ovom prilikom vam preporučujemo da grašku date šansu i pustite ga u svoju letnju kuhinju.

Sastojci:

  • 300 g graška (može smrznut)
  • 4 crvene šilja paprike
  • 200 g čeri paradajza
  • 200 g graška
  • 150 g mladog spanaća (ili rukole ako više volite)
  • 2 šargarepe
  • 200 g feta sira ili nekog tvrdog sira
  • 1 pakovanje testenine (raznobojne pene ili obične pene)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • sveža nana
  • biber, so, suvi sezonski začin

Priprema:

U šerpi srednje veličine izdinstajte sitno seckani crni luk, beli luk i šaragrepu (koju možete i izrendati kako bi brže smekšala).

Zatim dodajte na prutiće iseckanu crvenu papriku i dalje dinstajte dok paprika malo ne pomekša, a trebaće joj malo vremena.

Dodajte grašak i dalje dinstajte, potom ubacujete čeri paradajz isečen napola i na kraju mladi spanać, začinite po želji, ali svakako stavite biber, so i suvo sezonski začin.

U međuvremenu, u loncu skuvajte pene u vodi koju ste prethodno posolili.

Kada je povrće gotovo, u njega ubacite skuvanu testeninu i dobro promešate.

Preporuka: Servirajte toplo uz obavezno narendan feta ili tvrdi sir odozgo sa nekoliko listića nane.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti