Ideja za brz, lagan letnji ručak: Pečurke punjene krem sirom i kiselim krastavčićima

   ≫ 
  • 0

Verovatno malo nas ima želju da stoji predugo za šporetom na ovim vrelim letnjim danima. Zato smo stalno u potrazi za idejama i receptima za pripremu laganih, brzih i uvek ukusnih obroka. Evo jednog predloga za letnji ručak.

Sastojci:

  • 700 g većih šampinjona
  • 150 g šunke
  • 200 g krem sira
  • 150 g pavlake
  • 250 g kiselih krastavčića kornišona
  • 1 jaje
  • 2 srednja crna luka
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • mešavina začina
  • mirođija
  • vlašac
  • majčina dušica

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk i beli luke. Odvojiti peteljke od glave pečurke i njih iseckati najsitnije moguće, pa ih dodati u tiganj i kratko dinstati. Šunku takođe iseckati na sitne kockice i dodati je u tiganj pred kraj dinstanja zajedno sa začinima i začinskim biljem u količini po ukusu.

Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu smesu dodati jaje, pavlaku, sir, kisele krastavčiće i polako promešati.

Pripremljenom smesom napuniti šampinjone i posuti ih sa malo rendanog sira i cvetićima majčine dušice i peršuna. Poređati u prethodno nauljeni pleh ili tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti