• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za brz, lagan letnji ručak: Pečurke punjene krem sirom i kiselim krastavčićima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenadiće vas ovaj lagan i ukusan letnji specijalitet

  • 0
Punjene pecurke, sampinjoni, rucak, hrana Foto: Shutterstock

Verovatno malo nas ima želju da stoji predugo za šporetom na ovim vrelim letnjim danima. Zato smo stalno u potrazi za idejama i receptima za pripremu laganih, brzih i uvek ukusnih obroka. Evo jednog predloga za letnji ručak.

Sastojci:

  • 700 g većih šampinjona
  • 150 g šunke
  • 200 g krem sira
  • 150 g pavlake
  • 250 g kiselih krastavčića kornišona
  • 1 jaje
  • 2 srednja crna luka
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • mešavina začina
  • mirođija
  • vlašac
  • majčina dušica

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk i beli luke. Odvojiti peteljke od glave pečurke i njih iseckati najsitnije moguće, pa ih dodati u tiganj i kratko dinstati. Šunku takođe iseckati na sitne kockice i dodati je u tiganj pred kraj dinstanja zajedno sa začinima i začinskim biljem u količini po ukusu.

Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu smesu dodati jaje, pavlaku, sir, kisele krastavčiće i polako promešati.

Pripremljenom smesom napuniti šampinjone i posuti ih sa malo rendanog sira i cvetićima majčine dušice i peršuna. Poređati u prethodno nauljeni pleh ili tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min.

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti