Tokom toplih dana većina domaćica izbegava da vreme prevodi pored šporeta, a s druge strane, ukućanima je potreban ukusan i zasitan obrok.
Zato su prvi, jedino i česti izbor hladne paste.
Sastojci:
- 250 gr testenine
- 100 gr kačkavalja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 paradajza
- 100 ml majoneza
- 180 gr pavlake
- so, biber
- 1 kašičica belog luka u prahu
- ulje
- peršun za dekoraciju
- začini po ukusu
Priprema:
Zagrejte litar vode sa malo soli i par kapi ulja do ključanja, pa stavite testeninu da se kuva. Kuvajte je 10 do 15 minuta.
Dok se testenina kuva, kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa iseckajte paradajz i crveni luk.
U zagrejan tiganj sipajte par kapi ulja, pa propržite crveni luk. Skuvanu testeninu procedite i ostavite da se prohladi par minuta.
U dublju posudu sipajte testeninu, pa dodajte luk, paradajz, beli luk u prahu, so, biber, začine po ukusu, majonez, pavlaku i kačkavalj i sve dobro promešajte.
Po vrhu pospite sitno seckan peršun i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.
Prijatno!
Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.