Ideja za današnji ručak uskoro će vam postati jedna od omiljenih na nedeljnom jelovniku, jer će je vaši ukućani obožavati. Savršen spoj pečuraka i palente je neotkriven biser kulinarskog umeća.
Sastojci:
- 250 g svežih šampinjona (ili drugih pečuraka koje su vam omiljene)
- 200 g šitaki pečuraka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike putera
- 2 srednja crna luka
- majčina dušica
- vlašac
- peršun
- biber
- so
- pola šolje vode
- pola šolje slatke pavlake
Priprema:
- 1 pakovanje palente od 500 g
- 800 ml vode
- 200 ml mleka
- kašičica soli
- šolja izrendanog parmezana
U plitkoj šerpi na zagrejanom maslinovom ulju i puteru dinstajte crni luk, vlašac, kao i začinsko bilje kako bi pustilo svoje arome. Nakon pet minuta ubacite iseckane pečurke (sečene na krupne ili srednje kocke) i dinstajte ih dok ne počnu da ispuštaju vodu. Dodajte lagano so i biber, zatim slatku pavlaku i vodu. Ubrzo će se sve zajedno divno ukrčkati i izuzetno zamirisati.
U drugoj šerpi zagrejte vodu, mleko, slatku pavlaku i to sve posolite. Kada počne da ključa, smanjite vatru i lagano počnite da dodajete palentu uz neprekidno mešanje dok smesa ne postane gusta. Tada skinite sa vatre i odozgo pospite izrendanim parmezanom.
Možete odmah servirati jer se jede dok je toplo: u dublju činiju prvo sipajte palentu, pa preko nje dinstane pečurke sa sosom, pospite još malo začinskim zelenim biljem i uživajte u harmoniji mirisa i ukusa.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.