Ako volite sataraš, obožavaćete i menemen: Recept za tursko jelo koje budi sva čula

  • 0

U sezoni paradajza i paprika gotovo da nema kuće u Srbiji u kojoj domaćice barem jednom nedeljno ne pripreme sataraš. Ovo jelo po jednostavnom receptu odlično “ide” uz sezonsku salatu, mlečne proizvode poput jogurta, kiselog mleka, sira, pavlake ili kajmaka, kao i uz meso spremljeno na različite načine.

U Turskoj se pak, jelo “na tu temu” služi za doručak, uz hrskave lepinjice. Proteinski doručak baziran na povrću sa dodatkom sira i jaja poznat je kao menemen, priprema se u bakarnim posudama i dugo drži sitost.

Sastojci:

  • 2 paradajza
  • 2 paprike
  • 100 g sira
  • 2 jajeta
  • 50 g putera
  • so, biber
  • ljuta papričica

Priprema:

Operite paprike, isecite ih na kockice, pa ih propržite desetak minuta u tiganju u koji ste staviti puter. Potom dodajte oljušten paradajz isečen na kockice, pa nastavite da dinstate povrće.

Čim tečnost napola uvri, razbijte jaja, pa ih izmešajte sa povrćem, dodajte izdrobljen sir i ostavite na ringli još par minuta da se sir rastopi i sjedini sa povrćem.

Gotovo jelo pospite iseckanim perušunovim lišćem i služite uz hrskave vruće lepinjice.

Prijatno!

Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti