Ideje za letnji ručak: Rižoto s limunom i nanom poneće vas do Mediterana

   ≫ 
  • 0

Svi volimo italijansku kuhinju, ali imamo i sklonosti da sam recept prilagodimo našim ukusima, sastojcima koji su trenutno u modi ili ličnim kućnim receptima motivisanim „najboljim momentima naših baka“.

Današnji recept nećete imati potrebu da menjate jer će vas oduševiti. Lagan i osvežavajući obrok koji je toliko ukusan da ćete ga često ponavljati i to ne samo za ručak. Idealan je i za laganu romantičmu večeru na letnjem povetarcu...

Sastojci:

  • 300 g pirinča
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 150 g parmezana
  • korice od 2 limuna
  • 2 dl belog vina
  • 1 veza nane
  • pileći bujon (svež ili u kocki) 
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • so
  • sveže mleveni biber

Priprema:

Isperite nanu, odvojte listiće, a nekoliko ostavite sa strane za dekoraciju. Bujon kuvajte na laganoj vatri do ključanja.

U šerpu sa debelim dnom dodajte ulje i zagrejte na niskoj temperaturi, ubacite crni luk i dinstajte tri-četiri minuta. Zatim dodajte pirinač, nalijte ga bujonom da ga sasvim prekrije i kuvajte tri minuta uz mešanje.

Dodajte belo vino. Smanjite vatru. Sipajte većinu preostalog bujona u pirinač. Kuvajte na laganoj vatri 18 minuta uz redovno mešanje, posebno pri kraju, kada ima manje tečnosti. Po potrebi dodajte još malo pilećeg bujona.

Narendajte limun i iseckajte listove nane, dodajte u rižoto i dobro promešajte. Po potrebi začinite maslinovim uljem. Na kraju narendajte parmezan preko i poslužite.

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti