Kolslou salata: Nepravedno zaboravljena, a preukusna

 
 
  • 0

Leto i letnje vrućine su uvek idealan trenutak za ovu salatu, koja ne zahteva strogo praćenje recepta. Možete eksperimentistati sa sastojcima i dodacima, a mi vam danas predlažemo jednu od kombinacija.

Sastojci:

  • paket mešavine vitamisnke salate (beli, crveni, zeleni kupus)
  • 1 celer (izrendan)
  • 2 srednje šargarepe
  • 3/4 šolje majoneza
  • 1/3 šolje kisele pavlake
  • šoljica seckanih oraha
  • 2 srednje izrendane jabuke
  • šoljica suvog grožđa
  • 1/4 šolje šećera
  • pola kašičice soli
  •  1/2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice celerove soli 

Priprema:

Stavite izrendan kupus, celer, jabuke, šargarepu, suvo grožđe i seckane orahe u veliku posudu.

U maloj posudi pomešajte majonez, pavlaku, šećer, so, senf. Mešajte dok se ne sjedini, pa zatim ovim prelivom "obradujte" sastojke u velikoj posudi.

Dobro promešajte i ostavite da se sve lepo sjedini u frižideru do trenutka serviranja. Najbolje je pojesti u roku od jedog dana.

Ova slata se može jesti samostalno, uz krekere ili kao prilog salata uz roštiljsko meso.

Video: Obrok salate od nekoliko namirnica za 5 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti