Ideja za ručak: Ukusna piletina sa pirinčem i graškom

   ≫ 
  • 0

Piletina i pirinač nam nisu nepoznata kombinacija u kulinarskim poduhvatima mnogih od nas, ali toliko ima kombinacija ukusa i začina sa ova dva sastojka da ćete, ukoliko vam piletina spada u omiljeno meso, uživati u raznovrsnosti ukusa i razolikosti boja svaki put kada je budete spremali.

Današnji recept doneće vam piletinu i pirinač intenzivnijeg ukusa sa puno autentičnih začina koji nisu izvorno s našeg podneblja, ali su poslednjih godina rado prihvaćeni i često se koriste u mnogim kuhinjama.

Sastojci:

  • 200 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike soja sosa
  • 3 kašike ulja
  • 600 g pilećih prsa ili filea
  • šolja pirinča
  • šolja graška
  • 2 srednja crna luka
  • 3 mlada luka
  • 2 crvene šilja paprike 
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika kurkume
  • korijander  
  • sezonski začin, so

Priprema:

U pileći bujon stavite dve kašike soja sosa. Na zagrejanom ulju propržite piletinu prethodno iseckanu na kockice srednje veličine. Dodajte crni luk, crvenu papriku, grašak, đumbir i mlevenu crvenu papriku. Začinite sezonskim začinom i solju po ukusu. Dinstajte 5-6 minuta.

U prethodno polu skuvan pirinač dodajte kurkumu i kratko dinstajte, nalivajte vodom dok se lepo ne ukuva pirinač. Nakon toga u pirinač umešajte pripremljenu piletinu, ubacite mladi luk i korijander. Poslužite vruće!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti