Piletina i pirinač nam nisu nepoznata kombinacija u kulinarskim poduhvatima mnogih od nas, ali toliko ima kombinacija ukusa i začina sa ova dva sastojka da ćete, ukoliko vam piletina spada u omiljeno meso, uživati u raznovrsnosti ukusa i razolikosti boja svaki put kada je budete spremali.
Današnji recept doneće vam piletinu i pirinač intenzivnijeg ukusa sa puno autentičnih začina koji nisu izvorno s našeg podneblja, ali su poslednjih godina rado prihvaćeni i često se koriste u mnogim kuhinjama.
Sastojci:
- 200 ml pilećeg bujona
- 2 kašike soja sosa
- 3 kašike ulja
- 600 g pilećih prsa ili filea
- šolja pirinča
- šolja graška
- 2 srednja crna luka
- 3 mlada luka
- 2 crvene šilja paprike
- 1 kašičica đumbira
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika kurkume
- korijander
- sezonski začin, so
Priprema:
U pileći bujon stavite dve kašike soja sosa. Na zagrejanom ulju propržite piletinu prethodno iseckanu na kockice srednje veličine. Dodajte crni luk, crvenu papriku, grašak, đumbir i mlevenu crvenu papriku. Začinite sezonskim začinom i solju po ukusu. Dinstajte 5-6 minuta.
U prethodno polu skuvan pirinač dodajte kurkumu i kratko dinstajte, nalivajte vodom dok se lepo ne ukuva pirinač. Nakon toga u pirinač umešajte pripremljenu piletinu, ubacite mladi luk i korijander. Poslužite vruće!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.