Lagani doručak za početak toplog dana: Sendvič od grilovanog patližana
Letnje žege pred nama zahtevaju da prilagodimo ishranu i da se okrenemo više voću i povrću i svežim namirnicama, što podrazumeva i da smanjimo unos mesa i mesnih prerađevina. S tim na umu, predlažemo vam savršen i brz bezmesni doručak od grilovanog patlidžana.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, isitnjen
- kifla
- 4 velike kriške patlidžana (debljine 1 cm)
- 1 paradajz srednje veličine, isečen na kriške od 1 cm
- biber i so po ukusu
- 60 g svežeg kozjeg sira,
- 6 omekšanih listova svežeg bosiljka
Priprema:
Pomešajte ulje i beli luk, premažite četkom svako parče isečenog patlidžana sa obe strane. Pospite povrće solju i biberom.
Patlidžane grilujte na srednjoj vatri dok ne omekšaju, oko četiri-pet minuta po svakoj strani.
Isečen paradajz pecite dok ne porumeni, minut-dva po strani.
Kiflu, sa isečenom stranom nadole, istostirajte, minut-dva.
Dno kifle namažite kozjim sirom. Potom poređajte bosiljak, patlidžan i paradajz i zatvorite kiflu sa gornje strane.
Ukoliko ne volite bosiljak, kozji sir ili pak ne jedete paradajz, možete da zamenite sastojke rukolom, mocarelom ili kačkavaljem i crvenom paprikom, biće jednako ukusno.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Darija
Ovo je ručak. Lagan doručak je prepečen hleb, komad mladog sira, šolja čaja.
Podelite komentar
Gandra
Bas lagano izgleda ova slika cepanice
Podelite komentar
alal vera alal
dorucak pa jos beli luk
Podelite komentar