Lagani doručak za početak toplog dana: Sendvič od grilovanog patližana

 ≫ 
  • 4

Letnje žege pred nama zahtevaju da prilagodimo ishranu i da se okrenemo više voću i povrću i svežim namirnicama, što podrazumeva i da smanjimo unos mesa i mesnih prerađevina. S tim na umu, predlažemo vam savršen i brz bezmesni doručak od grilovanog patlidžana.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, isitnjen
  • kifla
  • 4 velike kriške patlidžana (debljine 1 cm)
  • 1 paradajz srednje veličine, isečen na kriške od 1 cm
  • biber i so po ukusu
  • 60 g svežeg kozjeg sira,
  • 6 omekšanih listova svežeg bosiljka

Priprema:

Pomešajte ulje i beli luk, premažite četkom svako parče isečenog patlidžana sa obe strane. Pospite povrće solju i biberom.

Patlidžane grilujte na srednjoj vatri dok ne omekšaju, oko četiri-pet minuta po svakoj strani.

Isečen paradajz pecite dok ne porumeni, minut-dva po strani.

Kiflu, sa isečenom stranom nadole, istostirajte, minut-dva.

Dno kifle namažite kozjim sirom. Potom poređajte bosiljak, patlidžan i paradajz i zatvorite kiflu sa gornje strane.

Ukoliko ne volite bosiljak, kozji sir ili pak ne jedete paradajz, možete da zamenite sastojke rukolom, mocarelom ili kačkavaljem i crvenom paprikom, biće jednako ukusno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Darija

    24. jul 2022. | 09:42

    Ovo je ručak. Lagan doručak je prepečen hleb, komad mladog sira, šolja čaja.

    Podelite komentar

  • Gandra

    24. jul 2022. | 09:14

    Bas lagano izgleda ova slika cepanice

    Podelite komentar

  • alal vera alal

    24. jul 2022. | 07:41

    dorucak pa jos beli luk

    Podelite komentar