Super-brza pita sa cepkanim korama i jogurtom: Spremna za pola sata
Ako niste baš vični spremanju testa, a rado biste pojeli nešto spremljeno od kupovih kora, ova pita je savršeno rešenje za koje vam neće trebati ni kap ulja.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 2 jaja
- 600 ml jogurta
- kesica praška za pecivo
- 50 g susama
- 100 ml kečapa
- sir (po želji)
Priprema:
U činiju sipajte jogurt, dodajte dva jaja i celu kesicu praška za pecivo. Po želji možete da dodate i mrvljeni sir.
Sve ručno umutite i počnite da dodajete kore. Cepkajte ih da budu što manje i ubacujte u ovu smesu dok ne procenite gustinu - pazite da ne bude retko ili da, pak, ima mnogo više kora nego jogurta.
Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu, prelijte kečapom, pospite susamom i pecite na 220 stepeni pola sata.
Poslužite uz jogurt.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Jasmin Dervišnurović otkiva tajnu najboljih mantija na svetu: Na prvom mestu je kvalitet
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.