Domaće pljeskavice za doručak: Bez panike, nije komplikovano, a preukusno je
Ništa nije bolje od domaćeg! A smeša začina i mesa za kobasicu je tako jednostavna za pravljenje pljeskavica, idealnih za pripremu doručka.
U samo par minuta, nekoliko začina, mlevenu svinjetinu i slaninu pretvarate u najukusnije male pljeskavice. I pritom su pogodne za zamrzavanje, tako da imate još koji brzi doručak u najavi.
Sastojci
- 1 kašika seckanog svežeg lišća žalfije
- 2 kašičice seckanog svežeg listova timijana
- 1 kašičica semena komorača, zdrobljenih
- 1/2 kašičice tucane crvene paprike, opciono
- 1/8 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- so
- biber
- 700 g mlevene svinjetine
- 3 kriške (nekuvane) slanine, isečene na kockice
- 1 kašika ulja
Priprema
U manjoj činiji pomešajte žalfiju, majčinu dušicu, semenke komorača, ljuspice crvene paprike, muškatni oraščić, jednu i po kašičicu soli i jednu kašičicu bibera.
U velikoj posudi sjedinite svinjetinu, slaninu i mešavinu začina, pazeći da ne mešate previše.
Da biste oblikovali pljeskavice, zagrabite veću kašiku mešavine svinjskog mesa i napravite malu pljeskavicu.
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pljeskavice sa kobasicama i pecite ih dok ne porumene, oko dva-tri minuta po strani.
Sveže meso za kobasice možete da formirate u pljeskavice i da ih zamrznete, tako što ćete da ih razdvojite komadima papira za pečenje. Tako mogu da ostanu u zamrzivaču oko jedan mesec.
Kada poželite da ih spremite, nemojte da ih odmrznete, već ih stavite da se peku na srednje laganoj vatri, često okrećući dok ne porumene i ne budu gotove, oko 10 minuta.
Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
...
Osmina kašičice???
Podelite komentar