Domaće pljeskavice za doručak: Bez panike, nije komplikovano, a preukusno je

 
 ≫ 
  • 1

Ništa nije bolje od domaćeg! A smeša začina i mesa za kobasicu je tako jednostavna za pravljenje pljeskavica, idealnih za pripremu doručka.

U samo par minuta, nekoliko začina, mlevenu svinjetinu i slaninu pretvarate u najukusnije male pljeskavice. I pritom su pogodne za zamrzavanje, tako da imate još koji brzi doručak u najavi.

Sastojci

  • 1 kašika seckanog svežeg lišća žalfije
  • 2 kašičice seckanog svežeg listova timijana
  • 1 kašičica semena komorača, zdrobljenih
  • 1/2 kašičice tucane crvene paprike, opciono
  • 1/8 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • so
  • biber
  • 700 g mlevene svinjetine
  • 3 kriške (nekuvane) slanine, isečene na kockice
  • 1 kašika ulja 

Priprema

U manjoj činiji pomešajte žalfiju, majčinu dušicu, semenke komorača, ljuspice crvene paprike, muškatni oraščić, jednu i po kašičicu soli i jednu kašičicu bibera.

U velikoj posudi sjedinite svinjetinu, slaninu i mešavinu začina, pazeći da ne mešate previše.

Da biste oblikovali pljeskavice, zagrabite veću kašiku mešavine svinjskog mesa i napravite malu pljeskavicu.

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pljeskavice sa kobasicama i pecite ih dok ne porumene, oko dva-tri minuta po strani.

Sveže meso za kobasice možete da formirate u pljeskavice i da ih zamrznete, tako što ćete da ih razdvojite komadima papira za pečenje. Tako mogu da ostanu u zamrzivaču oko jedan mesec.

Kada poželite da ih spremite, nemojte da ih odmrznete, već ih stavite da se peku na srednje laganoj vatri, često okrećući dok ne porumene i ne budu gotove, oko 10 minuta.

Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • ...

    31. avgust 2022. | 08:02

    Osmina kašičice???

    Podelite komentar