![Paradaiz, jaje Paradaiz, jaje](https://xdn.tf.rs/2022/08/04/shutterstock192175358-670x447.jpg)
Idealan doručak za vikend, gotov za 30 minuta: Napravite gnezda od paradajza
Ovaj ukusan paradajz za doručak punjen je sa jajima i pečen u rerni. Spreman je za oko 30 minuta, dok paradajz ne omekša, a belanca potpuno ne budu ispečena. Vrlo se lako pravi, a izgleda prilično impresivno - idealno za vikend doručak, pa što da ne i ručak i večeru.
Trebaće vam samo nekoliko jednostavnih sastojaka.
Sastojci:
- 2 velika i čvrsta paradajza
- maslinovo ulje
- ¼ kašičice fine soli
- ½ kašičice crnog bibera
- ½ kašičice belog luka u prahu
- ½ kašičice sušenog timijana
- 4 mala jaja
- ¼ šolje rendanog parmezana
- 2 kašike seckanog peršuna za ukras
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Prepolovite paradajz. Sa dna svake polovine isecite sitnu krišku, tako da paradajz može da stoji uspravno bez da se ljulja. Kašikom pažljivo izvadite semenke i pulpu. Možete proći oštrim nožem oko pulpe da biste je olabavili ako je potrebno.
Poprskajte izdubljeni paradajz maslinovim uljem.
Stavite ih u posudu za pečenje, isečenom stranom nagore.
Pospite paradajz solju, biberom, belim lukom u prahu i timijanom.
Razbijte svako jaje i gurnite u polovinu paradajza. Ako su jaja velika, moraćete da odbacite deo belanceta da biste omogućili da jaja stanu u paradajz.
Prelijte polovine paradajza parmezanom, po 1 kašiku za svaku polovinu paradajza.
Paradajz pecite dok se belanca ne stegnu, oko 20 minuta.
Pažljivo izlijte sve dodatne tečnosti koje su se nakupile oko jaja.
Ukrasite peršunom i poslužite.
Prijatno!
Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.