Recept za domaći kukuruzni hleb: Spolja hrskav, a iznutra vazdušast i zlatan kao dukat
Priprema domaćeg hleba ne mora da bude teška i komplikovana. Recept za domaći kukuruzni hleb koji vam donosimo mogu da pripreme i domaćice koje nisu vične mešenju testa.
Sastojci:
- 3,5 šolja običnog brašna (mera je šolja od 250 mililitara)
- 2 šolje fino mlevenog kukuruznog brašna
- 3 šolje mleka
- 1 šolja ulja
- ravna supena kašika suvog kvasca
- ravna kafena kašičica soli
- vršna kafena kašičica šećera
- 1 jaje
Priprema:
Zagrejte mleko da bude mlako, pa ga sipajte u činiju u koju ste već stavili obično i kukuruzno brašno, suvi kvasac, šećer i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaje i ulje i mesite pet minuta.
Umešeno testo prekrijte krpom ili streč-folijom i ostavite sat vremena da naraste. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, podelite ga na dva jednaka dela i formirajte vekne.
Tepsiju obložite pek-papirom i premažite uljem, pa prebacite vekne i ostavite ih da narastaju još pola sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa na dno spustite tepsiju u koju ste sipali vodu - ovo će obezbediti da korica hleba bude hrskava.
Nožem zasecite hleb na nekoliko mesta, pa tepsiju sa hlebom stavite u rernu iznad tepsije sa vodom i pecite otprilike 35 do 40 minuta.
Prijatno!
Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.