![pita pita](https://xdn.tf.rs/2022/03/29/pita-670x447.jpg?ver=633345)
Posna kljukuša od krompira i tikvica: Lagan letnji doručak koji će vas dugo držati sitim
Pite od krompira rado su viđene na trpezama širom Srbije. Domaćice ih najčešće prave od gotovih kora, uglavnom u danima posta, jer je mogućnost da ne ispadnu kako treba svedena na minimum.
One malo odvažnije prave izlivene pite; jednako su zasitne kao i one od gotovih kora, a mogućnost kombinovanja povrća i raznih vrsta brašna je gotovo nepresušna.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g tikvica
- 200 g belog brašna
- 150 g kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- so, biber
- voda
Priprema:
Oljuštite krompir i tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite desetak minuta da puste vodu. Ocedite povrće, sipajte ga u činiju, dodajte belo brašno, fino samleveno kukuruzno brašno, prašak za pecivo, biber i toliko vode da smesa bude gušća nego za palačinke.
Sve dobro izmešajte, pa sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom.
Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.