Krompir uvek služimo kao prilog uz neko glavno jelo, uz meso, ribu ili ga stavljamo u posne salate. Pekarski krompir je doživljaj sam po sebi, a ovaj recept će vas u to i uveriti.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- dva limuna
- 1 litar vode
- 2 kašičice origana
- 2 kašičice majčine dušice
- 2 kašičice vlašca
- 2 čena belog luka
- 80 ml ulja
- 3 kašike kukuruznog brašna
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na polovine, pa ga spustite u šerpu, sipajte vodu i sok od dva limuna i kuvajte na srednjoj vatri. Kad voda proključa, ostavite šerpu na ringli još desetak minuta.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i ubacite da se greje prazan pleh ili vatrostalna činija u koju ćete kasnije staviti krompir.
U međuvremenu, krompir procedite i ostavite da se malo ohladi. Zatim u krompir dodajte ulje, začine, beli luk, mlevenu papriku, posolite i pobiberite i dodajte na kraju kukuruzno brašno kao tajni sastojak koji će krompiru dati neodoljivu hrskavost.
Dobro promešajte sve u posudi da krompir bude obavijen svim sastojcima i prebacite sve u posudu za pečenje koja vam je u rerni ostavljena da se zagreje. Pecite pola sata do najviše 40 minuta, uz povremeno okretanje krompira kako biste dobili hrskavu koricu sa obe strane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.