Iako je post u toku, to ne znači da morate da odustanete od omiljene hrane i ukusnog peciva. Kiflice su uvek dobro rešenje, jer mogu da ih jedu i oni koji ne poste, a prikladne su i kao doručak i kao večera.
Možete da pravite sa domaćim džemom, ali i prazne ako više volite da ih kombinujete sa nekim slanim namazom. Još jedna odlična stvar kod ovih kiflica je što su i sutradan veoma ukusne.
Sastojci
- 800 g brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike sirćeta
- 150 ml ulja
- domaći džem
- susam za posipanje
Priprema:
Sipajte vodu u šerpicu, pa je stavite na ringlu da se voda malo ugreje. Potom skinite šerpicu sa vatre, pa u mlaku vodu dodajte kvasac, šećer i jednu kašiku brašna. Sve dobro razmutite i ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte ostatak brašna, kao i ulje, sirće i so.
Zamesite testo tako da se odvaja od ivica posude, prekrijte ga pamučnom krpom ili providnom folijom i ostavite 45 minuta da uskisne.
Potom premesite testo, podelite ga na četiri loptice, svaku od njih pomoću oklagije razvijte u krug, podelite na osam delova, filujte džemom i zavijajte kiflice.
Kiflice poređajte jednu pored druge u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih uljem, pospite susamom, pa ostavite još desetak minuta da narastaju dok se rerna greje.
Ukoliko ne volite slatke kiflice, preskočite stavljanje džema i pospite ih solju.
Pecite ih zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Kiflice služite tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.