![ruštule ruštule](https://xdn.tf.rs/2022/08/19/shutterstock1186092250-670x447.jpg)
Ruštule su idealno pecivo za doručak: Ovako ih spremaju na primorju
Doručak od testa nije karakterističan samo za Srbiju. Širom primorja domaćice spremaju ruštule koje se ponegde zovu i fruštule, specijalitet od testa koji se obavezno posipa šećerom u prahu.
Obradujte vaše ukućane ovim tradicionalnim primorskim receptom za doručak.
Sastojci:
- 500 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 5 jaja
- 5 kašika ulja
- 5 kašika šećera
- 180 ml pavlake
- narendana korica limuna
- šećer u prahu za posipanje
- ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte jaja, ulje, šećer, pavlaku i narendanu koricu limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini dobro umesite testo tako da bude elastično, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji dvadesetak minuta.
Oklagijom razvaljajte testo na pola centimetra debljine, pa ga secite u trouglove ili na trake koje ćete isprepletati i vezati u čvor.
Pržite ruštule u vrelom ulju dva-tri minuta, dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, pospite šećerom u prahu i služite dok su tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Novljanka
Recept je lijep, ali mala sugestija u Boki se u roštule ne stavlja pavlaka nego četri kašike bijelog vina, dvije kašike rakije da bi bile mekane, stavi se narendana korica limuna, 3 jaja, 350 gr. oštrog brašna, 3 kašike prah šećera, malo soli, dvije kašike otopljenog putera, recept je stari izvorni, tijesto razvucite debljine pola cm, sjecite trake, vezujte ih u čvorić, sjecite rombive, zarežite romb u sredinu, pržite na vrelom ulju, pržite i okrećite dok ne porumene, stavljajte ih na pleh obložen ubrusom i kada se prohlade uvaljajte u prah šećer pomješan sa vanilinim šećerom. Recept je stari, izvorni, pa probajte i prijatno svima bilo !!!!
Podelite komentar
Ja
Fritule!
Podelite komentar