Najbolje rolnice sa cimetom: Sladak doručak kakav još niste probali

 
 ≫ 
  • 2

Jednom kada probate ove rolnice sa cimetom, nikada se nećete vratiti ni ednom drugom receptu za slatki doručak.

Ono što je odlično je to što, ako nemate vremena da ih pravite stalno, ovaj recept za rolnice sa cimetom uključuje i opciju da možete da ih napravite dan ranije, ili unapred pripremite i zamrznete.

Sastojci:

za testo:

  • ¾ šolje toplog mleka
  • 2 ¼ aktivnog kvasca 
  • ¼ šolje  šećera
  • 1 jaje plus 1 žumance
  • ¼ šolje putera, otopljenog
  • 3 šolje brašna za hleb, plus još za posipanje
  • 3/4 kašičice soli

za fil:

  • 2/3 šolje braon šećera 
  • 1 ½ kašike mlevenog cimeta
  • ¼ šolje putera, omekšanog

za glazuru od krem sira:

  • 200 g krem sira, omekšanog
  • 3 kašike putera, omekšanog
  • ¾ šolje šećera u prahu
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte mleko da bude toplo i prebacite ga u činiju za testo. Pospite kvasac, dodajte šećer, jaje, žumanca i otopljeni puter. Mešajte dok se dobro ne sjedini.

Zatim umešajte brašno i so drvenom kašikom dok ne počne da se formira testo.  Mesite ga oko desetak minuta na pobrašnjenoj površini ili u činiji sa mikserom za testo. Masa treba da se formira u lepu loptu i da bude malo lepljiva. Ako je previše lepljiva, dodajte još dve kašike brašna za hleb.

Prebacite kuglu testa u dobro nauljenu činiju, prekrijte plastičnom folijom i toplim peškirom. Ostavite testo da naraste od sad to sat i po, ili dok se ne udvostruči, sve zavisi od vlažnosti i temperature u stanu.

Nakon što se testo udvostruči, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvaljajte u pravougaonik. Premažite otopljeni puter preko testa. U maloj činiji pomešajte smeđi šećer i cimet. Rukama pospite smesu preko testa namazanog puterom, a zatim je utrljajte u puter na testu. Čvrsto umotajte testo u rolnu i isecite na delove od dva santimetra. Trebalo bi da dobijete devet velikih komada.

Stavite rolnice sa cimetom u podmazan pleh za pečenje ili tepsiju obložite pek papirom, u slučaju da nešto od fila iscuri.

Pokrijte plastičnom folijom i toplim peškirom i ostavite da se diže 30-45 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Skinite plastičnu foliju i peškir i pecite rolnice sa cimetom 20-25 minuta ili dok ne porumene na ivicama. Ostavite ih da se ohlade od pet do deset minuta.

U činiji pomešajte krem sir, puter, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Umutite dok ne postane glatko i mekano. Rasporedite preko rolnica sa cimetom i odmah poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dr

    3. septembar 2022. | 09:40

    Švedski kanel bular

    Podelite komentar

  • Sassa

    3. septembar 2022. | 08:34

    Ja obožavam one iz ikee

    Podelite komentar