Recept za princes krofne koje se tope u ustima: Hrskavo testo puno ukusnog i kremastog fila

   ≫ 
  • 0

Skoro nijedan sladokusac ne može da odoli ukusnim princes krofnama. Čak i oni koji više vole slaniše nisu ravnodušni kada se pred njih iznese ova poslastica.

Naše bake su ručno pravile hrskavo testo, međutim, mnogi ga sada kupuju jer im ne ide od ruke da ga naprave kako bi trebalo.

Zato smo za vas pripremili recept za princes krofne, ali i savet pomoću kog ćete dobiti savršeno testo za princes krofne.

Sastojci za testo:

  • 2,5 dl vode
  • 150 g brašna
  • 120 g margarina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašila šećera
  • 4 jaja

sastojci za fil:

  • 1/2 mleka
  • 250 g šećera
  • 2 žumanca
  • 4 kašike gustina
  • 120 g margarina
  • 2 kesesice vanilin šećera
  • 3 dl slatke pavlake
  • 1 kesica šlaga
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, šećer, so i margarin, pa stavite da se kuva. Kada provri, sklonite šerpu sa ringle, dodajte brašno i promešajte. Šerpu vratite na ringlu i mešajte dok se masa ne zgusne i počne da se odvaja od ivica šerpe.

Kada je gotovo, sklonite šerpu s ringle i ostavite da se ohladi.

Jaja umitite penasto, pa ih postepeno, sve vreme muteći mikserom, sipajte u smesu od brašna.

Špricem ili kašičicom formirajte krofnice, pa ih ređajte na pleh obloženom pek papirom.

Nemojte da ih ređate preblizu, jer će narasti.

Krofnice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Trik je u tome da nikako ne smete da otvarate vrata od rerne.

Kada su gotove, ostavite ih da se ohlade.

Za to vreme napravite fil.

U posudi sipajte malo hladnog mleka, pa dodajte žumnca i gustin. Mleko koje vam je ostalo stavite da se kuva, pa dodajte šećer i vanilin šećer.

Kada mleko prokuva, sipajte razmućen gustin i brzo mešajte sve vreme.

Kada se smesa zgusne ostavite je da se ohladi, pa dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Šlag i slatku pavlaku umitite čvrsto u sneg.

Ohlađene krofnice isecite na pola, pa na jednu polovinu stavite slatku pavlaku umućenu u šlag, a na drugu žuti fill. Obe polovine spojite, pospite šećerom u prahu i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti