Meksička hrana važi za jednu od najboljih i veoma je popularna i na našim prostorima. Ukoliko volite začinjenu hranu i neobične kombinacije ukusa, onda je ovaj recept savršen za vas.
Gvakamole sos je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata.
Možete ga mazati na tost, stavljati u razna jela ili koristiti kao namaz za tortilje. Za koji god način da se odlučite, jedno je sigurno - nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 1 avokado
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 crnog luka
- 1 paradajz
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
Izvadite unutrašnjost avokada, pa ga izgnječite viljuškom i stavite u posudu. Zatim dodajte limunov sok, so i začinsku papriku.
Paradajz, crni i beli luk iseckajte na kockice, pa dodajte u avokado.
Sve zajedno promešajte.
Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.
Kada se gvakamole ohladi, namažite ga na tost hleb i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Nasilje iz senke: Kada komentari na društvenim mrežama postanu oružje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
sok od limete ne od limuna i ide crveni luk koji se koristi i za salate a ne crni luk obavezno ide i ljuta papricica ili kajen paprika (cayenne peper) ne zaboravite persun
Podelite komentar