Paradajz punjen pečurkama: Stari recept naših baka
Sve staro je ponovo novo, uključujući i recepte. Ukusan danas kao i pre nekoliko decenija, ovaj starinski recepti za ručak se vraća "u modu".
Osim što ovaj obrok donosi odlučan spoj ukusa i dašak nostalgije na našu trpezu, možemo da uživamo i u tome što je paradajz punjen pečurkama ujedno i veoma jefino glavno jelo ili prilog, a uz to se i brzo sprema.
Uz mešavina pečuraka i sira, punjeni paradajz je zaista dekadentan.
Sastojci:
- 4 velika paradajza
- so i biber po želji
- 500 g isečenih svežih pečuraka
- 1/4 šolje putera
- 2 kašike višenamenskog brašna
- 1 šolja i po pavlake za kuvanje
- 2 kašike mekih mrvica hleba
- 3/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
- 2/3 šolje narendanog kačkavalja
Priprema:
Isecite paradajz na polovinu, izvadite i bacite pulpu, ostavljajući tanku ljusku.
Lagano pospite solju i preokrenite na papirne ubruse da se ocede 15 minuta.
U velikom tiganju propržite pečurke na puteru dok većina tečnosti ne ispari, oko pet minuta.
Pospite brašnom i dodajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko dva minuta. Skloniti sa vatre.
Umešajte hlebne mrvice, peršun i trećinu šolje sira.
Sipajte po kašiku smese u "šolje" od paradajza i kada ih napunite, pospite preostalim sirom i stavite u podmazanu vatroslatnu posudu.
Pecite nepokriveno na 200 C° dok se sir ne otopi, otprilike oko 10 minuta.
Servirajte toplo.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.