Paradajz punjen pečurkama: Stari recept naših baka

 
  • 0

Sve staro je ponovo novo, uključujući i recepte. Ukusan danas kao i pre nekoliko decenija, ovaj starinski recepti za ručak se vraća "u modu".

Osim što ovaj obrok donosi odlučan spoj ukusa i dašak nostalgije na našu trpezu, možemo da uživamo i u tome što je paradajz punjen pečurkama ujedno i veoma jefino glavno jelo ili prilog, a uz to se i brzo sprema.

Uz mešavina pečuraka i sira, punjeni paradajz je zaista dekadentan.

Sastojci:

  • 4 velika paradajza
  • so i biber po želji 
  • 500 g isečenih svežih pečuraka
  • 1/4 šolje putera
  • 2 kašike višenamenskog brašna
  • 1 šolja i po pavlake za kuvanje
  • 2 kašike mekih mrvica hleba
  • 3/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
  • 2/3 šolje narendanog kačkavalja

Priprema:

Isecite paradajz na polovinu, izvadite i bacite pulpu, ostavljajući tanku ljusku.

Lagano pospite solju i preokrenite na papirne ubruse da se ocede 15 minuta.

U velikom tiganju propržite pečurke na puteru dok većina tečnosti ne ispari, oko pet minuta.

Pospite brašnom i dodajte pavlaku za kuvanje. Kada proključa, kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko dva minuta. Skloniti sa vatre.

Umešajte hlebne mrvice, peršun i trećinu šolje sira.

Sipajte po kašiku smese u "šolje" od paradajza i kada ih napunite, pospite preostalim sirom i stavite u podmazanu vatroslatnu posudu.

Pecite nepokriveno na 200 C° dok se sir ne otopi, otprilike oko 10 minuta.

Servirajte toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti