Ideje za ručak: Gulaš od govedine i sočiva koji vraća u detinjstvo
Bogat i obilan, gulaš od govedine i sočiva je recept pun zdravih sastojaka. Ovo hranjivo varivo je savršen porodični obrok za hladne jesenje dane, čija će priprema, bez kuvanja, da vam oduzme manje od 20 minuta. Ali i da vas vrati kroz vreme, pravo za sto, u bakinu kuhinju.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 kg govedine, isečene na kockice (zamenski može i svinjsko meso)
- 1 luk, seckan
- 3 čena belog luka, izgnječena
- 4 šargarepe, isečene
- srednji koren celera, isečen
- 1,5 šolja sušenog sočiva, zelenog ili braon
- 400 ml soka od paradaiza
- 6 šoljica goveđe supe od kockice
- 1 šolja suvog crvenog vina
- 3 lovorova lista
- 1 kašika sušenog timijana
- 2 kašike suvog biljnog začina
- so i biber po ukusu
- svež peršun za garniš
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom loncu i propržite luk nekoliko minuta dok ne postane staklast.
Dodajte junetinu i beli luk. Meso pržite, mešajući redovno od pet do 10 minuta, dok sve strane mesa ne porumene.
Ubacite šargarepu, celer, sočivo, paradajz, goveđi temeljac, vino, lovorov list i ostale začine sa spiska u šerpu i sačekajte da provri.
Kada provri, poklopite,i potom smanjite vatru. Kuvajte gulaš oko 60-75 minuta, dok sočivo i govedina potpuno ne omekšaju.
Probajte i dodatno posolite ili pobiberite ako je potrebno. Ukraste peršunom.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.