Ideje za ručak: Gulaš od govedine i sočiva koji vraća u detinjstvo

 ≫ 
  • 0

Bogat i obilan, gulaš od govedine i sočiva je recept pun zdravih sastojaka. Ovo hranjivo varivo je savršen porodični obrok za hladne jesenje dane, čija će priprema, bez kuvanja, da vam oduzme manje od 20 minuta. Ali i da vas vrati kroz vreme, pravo za sto, u bakinu kuhinju.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kg govedine, isečene na kockice (zamenski može i svinjsko meso)
  • 1 luk, seckan
  • 3 čena belog luka, izgnječena
  • 4 šargarepe, isečene
  • srednji koren celera, isečen
  • 1,5 šolja sušenog sočiva, zelenog ili braon
  • 400 ml soka od paradaiza
  • 6 šoljica goveđe supe od kockice
  • 1 šolja suvog crvenog vina
  • 3 lovorova lista
  • 1 kašika sušenog timijana
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za garniš

Priprema:

Zagrejte ulje u velikom loncu i propržite luk nekoliko minuta dok ne postane staklast.

Dodajte junetinu i beli luk. Meso pržite, mešajući redovno od pet do 10 minuta, dok sve strane mesa ne porumene.

Ubacite šargarepu, celer, sočivo, paradajz, goveđi temeljac, vino, lovorov list i ostale začine sa spiska u šerpu i sačekajte da provri.

Kada provri, poklopite,i potom smanjite vatru. Kuvajte gulaš oko 60-75 minuta, dok sočivo i govedina potpuno ne omekšaju.

Probajte i dodatno posolite ili pobiberite ako je potrebno. Ukraste peršunom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti