Čokoladne pogačice sa lešnikom: Slatki doručak za sve ukućane
Nekada nam je svima za doručak potrebno da pojedemo i nešto slatko.
Ovaj recept za ukusne pogačice od čokolade i lešnika je savršena zamena za palačinke sa kremom ili neke druge slične poslastice, a daleko se brže pravi.
Uz to, daće vam puno energije da započnete novi dan.
Sastojci:
- 2 šolje višenamenskog brašna
- 1/4 šolje upakovanog smeđeg šećera
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje hladnog putera, isečenog u kockice
- 1 veliko jaje, sobne temperature
- 1/2 šolje jogurta
- 1-1/2 kašičice vanilinog šećera
- 1 šolja čokolade, isitnjena na sitne komadiće
- 1 šolja lešnika, grubo iseckanih
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, a potm ubacite iceckani puter u smesu i mešajte tako da napravite nešto krupnije mrvice.
U drugoj posudi umutite jaje, jogurt i vanilin šećer i umešajte lagano u mešavinu mrvica dok se testo ne navlaži. Originalan recept umesto jogurta koristi mlaćenicu, koju možete da napravite tako što ćete u šolju mleka da stavite kašiku običnog sirćeta ili limunovog soka, pomešate i ostavite da odstoji pet minuta.
Ubacite u smesu komadiće čokolade i lešnika i prevrnite testo lagano na pobrašnjenu površinu.
Izgnječite smesu i isecite na osam jednakih delova, koje ćete nećno da utapkate u pogačicu i stavite na podmazan pleh.
Pecite do zlatnosmeđe boje, od 15 do 20 minuta.
Poslužite toplo uz čašu mleka.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.