Ko još ne voli puslice? Tvrde na dodir, a kada dođu u kontakt s usna, odmah postaju slatka magija u kojoj ćete uživati. Recept za savršene puslice je u osnovi jednostavan. Kada je masa sjajna, puslice će biti odlične.
Kako biste dobili savršene hrskave i mirisne puslice, potrebno je da jaja obavezno stavite u frižider kako bi bila hladna pre nego što počnete sa pripremom.
Sastojci:
- 8 belanaca
- 500 g šećera
- 3 kašike limunovog soka
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu uključite da se greje na 200 stepeni.
Odvojte belanca od žumanca, pa ih stavite u posudu. Belanca lagano krenite da mutite mikserom, dodajte šećer postepeno i limunov sok. Belanca treba da budu čvrsta poput snega.
Smesu ubacite u kesu sa špricem i u pleh koji ste obložili pek-papirom pravite puslice.
Pleh ubacite u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni; ostavite sat vremena.
Kada su gotove, ostavite ih da se ohlade, a onda ih možete jesti.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nikola
A trik je? Pa kako drugačije da ih pravimo?
Podelite komentar
Јеца
Никакав трик.Моја мама их годинама тако прави.Само не мути миксером,већ с' две виљушке.Увек савршене испадну.
Podelite komentar