Sutlijaš je tradicionalni istočnjački slatkiš koji podseća na detinjstvo. Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu.
Danas sutlijašu dodaju razne namirnice poput banana, bobičastog voća i orašastih plodova, ali mi vam donosimo recept po kom su ga spremale naše bake.
Sastojci:
- 8 kašika pirinč
- 1 l mleka
- 8 kašika šećera
- 1 kesica vanil šećera
- kakao za posipanje
Priprema:
Pirinač operite pod mlazom vodom, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom da ogrezne.
Pirinač kuvajte dok voda ne proključa, a onda šerpu sklonite sa ringle,
U drugu šerpu sipajte mleko, vanil i običan šećer i stavite da se kuva.
Dok mleko još nije proključalo dodajte pirinač i sve vreme mešajte.
Nemojte da vas uplaši ako je sutlijaš redak, jer će se kasnije stvrdnuti.
Kada mleko proključa, kuvajte još malo, pa sklonite šerpu i odmah ulijte sutlijaš u staklene posude.
Preko njega pospite kakao i ostavite malo da se ohladi
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Antap
A cimet?
Podelite komentar
Super
Probajte, svakako ne kakao nego cimet, preko njega narendajte čokoladu. Može za kuvanje neka bolja ili mlečna.
Podelite komentar