Ideje za ručak: Laki američki gulaš, idealan obrok od mlevnog mesa i makarona
Američki gulaš je jednostavan recept za ručak koji u osnovi sadrži mleveno meso, makarone i crveni sos. Potpuno je drugačiji od mađarskog gulaša, tako da, ako tražite komade mesa koji se lagano i dugo krčkaju u ukusnom sosu od paprike, ovo nije to.
Prednost ovog gulaša, osim ušteđenog vremena, jeste i u tome što se tokom pripreme koristi samo jedna šerpa u kojoj se zajedno sprema i testenina i meso, zajedno sa domaćim sosom od paradajza i crvenog vina, koje mu daje poseban šmek.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk
- 4 čena belog luka
- 2 paprike
- 500 grama mlevenog mesa
- 1/2 šolje crvenog vina
- 800 grama paradajza isečenog na kockice
- 400 grama kuvanog paradajza
- 2 kašike soja sosa
- 2 cela lovorova lista
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice mlevene crvene paprike
- 1/2 šolje vode
- pakovanje makarona
- so i biber po ukusu
Priprema:
Narežite luk na kockice i iseckajte beli luk.
Sipajte maslinovo ulje u veliki loanc i pirjajte obe vrste luka na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran.
Dok se luk i beli luk prže, paprike iseckajte na kockice, pa ih dodajte u šerpu i nastavite da pržite još oko dva minuta.
Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate na srednjoj temperaturi dok se ne isprži.
Sada dodajte crveno vino u lonac i mešajte dok se ne podignu svi zapečeni komadići mesa sa sa dna lonca.
U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, kuvani paradajz, soja sos, lovorov list, origano, bosiljak, mlevenu crvenu papriku i vodu. Promešajte da se sjedini, stavite poklopac na šerpu i ostavite da provri. Kada provri, smanjite ga na lagano i ostavite da se kuva 30 minuta sa poklopcem, povremeno mešajući.
Nakon što se sos krčka 30 minuta, dodajte makarone i promešajte da se sjedine. Nastavite da ih kuvate u sosu sa poklopcem, povremeno mešajući, dok testenina ne omekša (oko 10 desetak minuta).
Kada testenina omekša, probajte gulaš i posolite i pobiberite po ukusu.
Uklonite lovorov list, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Le shef
To nema veze sa Amerima,to je tipicno Italijanska kuhinja...Ameri imaju splacine Da im nije Italijana,Kineza,Meksikanaca ne bi znali stabje hrana Sem stek i pasulj.
Podelite komentar