Ideje za ručak: Laki američki gulaš, idealan obrok od mlevnog mesa i makarona

 
 ≫ 
  • 3

Američki gulaš je jednostavan recept za ručak koji u osnovi sadrži mleveno meso, makarone i crveni sos. Potpuno je drugačiji od mađarskog gulaša, tako da, ako tražite komade mesa koji se lagano i dugo krčkaju u ukusnom sosu od paprike, ovo nije to.

Prednost ovog gulaša, osim ušteđenog vremena, jeste i u tome što se tokom pripreme koristi samo jedna šerpa u kojoj se zajedno sprema i testenina i meso, zajedno sa domaćim sosom od paradajza i crvenog vina, koje mu daje poseban šmek.

Sastojci: 

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 4 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 1/2 šolje crvenog vina
  • 800 grama paradajza isečenog na kockice
  • 400 grama kuvanog paradajza
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 cela lovorova lista
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice mlevene crvene paprike
  • 1/2 šolje vode
  • pakovanje makarona
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Narežite luk na kockice i iseckajte beli luk.

Sipajte maslinovo ulje u veliki loanc i pirjajte obe vrste luka na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran.

Dok se luk i beli luk prže, paprike iseckajte na kockice, pa ih dodajte u šerpu i nastavite da pržite još oko dva minuta.

Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate na srednjoj temperaturi dok se ne isprži.

Sada dodajte crveno vino u lonac i mešajte dok se ne podignu svi zapečeni komadići mesa sa sa dna lonca.

U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, kuvani paradajz, soja sos, lovorov list, origano, bosiljak, mlevenu crvenu papriku i vodu. Promešajte da se sjedini, stavite poklopac na šerpu i ostavite da provri. Kada provri, smanjite ga na lagano i ostavite da se kuva 30 minuta sa poklopcem, povremeno mešajući.

Nakon što se sos krčka 30 minuta, dodajte makarone i promešajte da se sjedine. Nastavite da ih kuvate u sosu sa poklopcem, povremeno mešajući, dok testenina ne omekša (oko 10 desetak minuta).

Kada testenina omekša, probajte gulaš i posolite i pobiberite po ukusu.

Uklonite lovorov list, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Le shef

    13. oktobar 2022. | 10:56

    To nema veze sa Amerima,to je tipicno Italijanska kuhinja...Ameri imaju splacine Da im nije Italijana,Kineza,Meksikanaca ne bi znali stabje hrana Sem stek i pasulj.

    Podelite komentar