Iako se na našim prostorima podrazumeva da doručak bude slan, nekada treba napraviti i izuzetak. Ako ste se već odlučili za slatki doručak, složićete se da nema ništa bolje od kiflica koje su punjene kremom.
Zato smo za vas pripremili recept za slatke kiflice, a toliko je jednostavan da će moći da ih spreme i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 40 g svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 3 žumanceta
- krem
- 250 g margarica
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U 200 ml toplog mleka stavite kvasac i dodajte jednu kašiku šećera i jednu kašiku brašna. Sve promešajte, pa ostavite da se kvasac aktivira.
U veću posudu sipajte polovinu brašna, pa dodajte nadošli kvasac i ostatak mleka.
Zatim dodajte i dva žumanceta, so i postepno dodajite i preostalo brašno.
Kada ste umesili testo, ostavite ga da naraste. Potom ga premesite i podelite na osam loptica, pa ih ostavite 15 minuta da nadođu.
Svaku lopticu razvijte oklagijom i isecite osam trouglova.
Svaki trougao premažite kremom i savijte u kiflicu.
Kiflice ređajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Onda ih premažite umućenim žumancetom i na svaku kiflicu stavite kocku margarina. Ostavite ih tako da odstoje 15 minuta.
Kiflice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, pa ih pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.