Kiseli krastavčići koji dugo ostaju hrskavi: Provereni recept za zimnicu koju svi vole

  • 1

Od sveg povrća koje domaćice pripremaju za zimnicu čini se da su kiseli krastavčići u većini kuća u Srbiji najomiljeniji.

Lako se kombinuju sa drugim povrćem iz zimnice, čest su sastojak sendviča i kremastih zimskih obrok-salata jer odlično "podižu" ukus, ali se neretko događa da postanu mekani i samim tim neprivlačni za jelo.

Da bi kiseli krastavčići ostali hrskavi dugo vremena, pripremite provereni presolac koji čuva sve vitamine i minerale iz povrća. Isti presolac možete da koristite i za ostavljanje feferona za zimnicu.

Sastojci:

  • 5 kg kornišona
  • 3 litra vode
  • litar sirćeta
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika soli
  • kesica konzervansa
  • biber u zrnu (po želji)
  • mirođija (po želji)

Priprema:

Dobro operite krastavce, pa ih poređajte u suve tegle.

U veliku posudu sipajte sirće i vodu, dodajte šećer, so i konzervans, pa sve dobro promešajte varjačom. Ostavite da presolac odstoji desetak minuta, pa ga ponovo promešajte i kutlačom sipajte preko kornišona.

Po želji ubacite biber u zrnu i iseckanu mirođiju, hermetički zatvorite tegle i držite ih na suvom i hladnom mestu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hiljadu lepih čajnika

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Daca

    18. oktobar 2022. | 11:07

    Pored mirođije i bibera dodajte u ovaj presolac i 'slačicu' jer upravo ona daje taj šmek kornišonima.

    Podelite komentar