Najbolji recept za slance: Ako u testo dodate ova 2 sastojka, biće meki poput pamuka

 
  • 0

Štapići od testa sa prepoznatljivim prelivom od brašna, soli i vode većini školaraca su omiljeni za doručak. Ukoliko ste iole vešti u kuhinji i uz primenu dva mala trika ovo pecivo možete da napravite i sami tako da vam i najumešnije domaćice zatraže recept.

Da bi slanci danima ostali sveži i mekani, u klasično testo od brašna, kvasca, vode, ulja i soli dodajte kiselu pavlaku i malo sirćeta. Oni će učiniti da testo bude vazdušastije i da "bolje diše".

Sastojci:

  • 550 g brašna
  • 400 ml vode
  • kockica svežeg kvasca  (50 g)
  • ravna kašika soli
  • 100 ml pavlake
  • kašika sirćeta
  • 2 kašike ulja

Za preliv:

  • 2 kašike brašna
  • kašika soli
  • malo vode

Priprema:

U mlaku vodu dodajte kašiku šećera, kašiku brašna i izmrvljen sveži kvasac, pa razmutite sve sastojke i ostavite desetak minuta da kvasac “proradi”.

U veliku činiju sipajte ostatak brašna, dodajte aktivirani kvasac, so, ulje, kiselu pavlaku i sirće, pa umesite testo, prekrijte ga pamučnom krpom ili prozirnom folijom i ostavite da odstoji pola sata.

Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, podelite ga na 10 delova i od svakog dela oblikujte štapić. Ukoliko volite tanje štapiće, podelite testo na 15 ili 20 delova.

Štapiće ređajte u podmazan pleh, pa ih pecite na 200 stepeni desetak minuta. Izvadite tepsiju iz rerne, preko štapića sipajte preliv koji ste napravili od dve kašike brašna, kašike soli i malo vode, pa ih vratite da se peku još nekoliko minuta, dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti