Kada želite brz i ukusan ručak koji obožava cela porodica, onda su njoke savršen izbor. Njoke su zaista lake za pripremu, a pomoću ovog recepta će moći da ih spreme i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 2 pakovanja njoka
- 200 g kačkavalja
- 100 g parmezana
- so
- biber
- 200 g slanine
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 4 čena belog luka
- ulje
- začini po ukusu
Priprema:
U šerpu sipajte toplu vodu, dodajte so, pa stavite njoke da se kuvaju.
Kada voda proključa, šerpu sklonite sa ringle i odlijte vodu.
Slaninu i beli luk iseckajte sitno.
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte slaninu, beli luk, biber, so i začine po ukusu.
Posle dva-tri minuta, sipajte i pavlaku za kuvanje.
U to dodajte i njoke, pa sve zajedno promešajte.
Njoke izručite u pleh.
Preko njih stavite izrendan kačkavalj i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Kada su gotove, njoke pospite parmezanom i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.