Pesak torta sa čokoladom: Recept za poslasticu koju ćete napraviti za tili čas

 
  • 0

Domaćice koje nisu vične pravljenju starinskih torti, a žele da obraduju ukućane ukusnom poslasticom najčešće opredeljuju se za recepte koji ne iziskuju pečenje korica.

Jedna od omiljenih torti koja ispunjava ovaj uslov je takozvana pesak torta, jer je kremasta, brzo se pravi i svi je vole.

Sastojci:

  • litar mleka
  • 250 g margarina
  • 300 g šećera
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosovog brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

U šerpu sipajte 750 mililitara mleka i šećer, pa stavite da provri. Preostalih 250 mililitara mleka pomešajte sa praškom za puding, pa sipajte u proključalo mleko i kuvajte dok se ne zgusne.

Posudu u kojoj se nalazi skuvan puding prekrijte prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se puding ohladi.

Izmiksajte margarin, pa mu dodajte malo po malo pudinga i mutite dok puding i margarin ne postanu penasti.

Podelite masu na tri dela.

U jedan deo dodajte 200 grama mlevenog keksa, u drugi 200 grama kokosovog brašna, a u treći 200 grama mlevenih oraha.

Okrugli kalup obložite pek-papirom, pa najpre stavite smesu sa keksom, potom sa kokosom, a onda i sa mlevenim orasima.

Izlomite čokoladu za kuvanje, spustite je u šerpicu, prelijte slatkom pavlakom i mešajte na tihoj vatri dok se čokolada sasvim ne rastopi. Glazuru prelijte preko torte, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat vremena, pa je prebacite u frižider i ostavite da prenoći. Sutradan secite na kriške i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti