![Hleb iz tiganja Hleb iz tiganja](https://xdn.tf.rs/2022/11/01/naslovna-hleb-iz-tiganja-670x447.jpg)
Hleb bez pleha i ručak bez kutlače – pronađite svog favorita
Sve je potpuno ok i u tome vas najviše podržava Argeta, br.1 mesni i riblji namaz u Evropi po izboru potrošača - svih onih ljudi koji u kuhinji vole da uživaju kuvajući, aranžirajući ili možda samo mažući ukusne đakonije. Budite deo ove priče i probajte neki od preukusnih hlebova čije recepte možete naći na Argeta web stranici. Odaberite koji ćete da pravite ili link prosledite mami, baki, tetki, drugarici, supruzi – sve je dozvoljeno ukoliko sledi uživanje u dobroj kombinaciji Argeta namaza sa domaćim hlebovima.
Ako ste mislili da hleb ne može da se peče u tiganju – grešite! Sastojci za pripremu možda jesu tradicionalni, ali način pečenja nije.
Za ovaj hleb, osim tiganja, biće vam potrebno:
- 530 g belog pšeničnog brašna
- 350 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1,5 kašičica soli
Način pripreme:
U jednu posudu sipajte 530g brašna, 7g suvog kvasca, 1 kašiku sećera i 1.5 kašičicu soli. Ove sastojke pomešajte i u posudi napravite malo udubljenje u koje ćete dodati 350ml tople vode. Kada promešate sastojke, testo mesite oko deset minuta dok ne postane gipko i glatko. Kako bi dodatno uštedeli vreme i energiju i osigurali se da su se sastojci sjedinili, upotrebite kuhinjski robot sa nastavkom za mešenje koji će dobar deo posla odraditi umesto vas. Posudu prekrijte kapom za tuširanje ili vlažnom krpom i ostavite 30 minuta na toplom mestu.
![Argeta Argeta](https://xdn.tf.rs/2022/11/01/slika-1-460x0.jpg)
Nakon što testo odstoji potrebno je da odvojite manje delove od kojih ćete napraviti hlepčiće. Hlepčiće formirate tako što svaki deo testa prstima skupite u jednu tačku i dlanovima okrenutim naviše uz okretanje vucite prema sredini.
![Argeta Argeta](https://xdn.tf.rs/2022/11/01/slika-2-460x0.jpg)
Tako pripremljen hlepčić prebacite u premazan tiganj, pokrijte i ostavite da odstoji dodatnih 30 minuta. Dok testo miruje, uključite rernu na 200 °C. U vrh hlepčića žiletom ili oštrim nožem usecite krst, a zatim tiganj ubacite u zagrejanu rernu i pecite narednih 20-25 minuta.
![Argeta Argeta](https://xdn.tf.rs/2022/11/01/slika-3-460x0.jpg)
Čim ga izvadite iz rerne, prebacite ga na rešetku, premažite otopljenim puterom i uzivajte u njegovom predivnom ukusu.
![Argeta Argeta](https://xdn.tf.rs/2022/11/01/slika-4-460x0.jpg)
Verujemo da je teško odoleti tek ispečenom hlebu čija kora hrska pod prstima, a još teže odabrati koji od Argeta namaza ubaciti u ovu kulinarsku kombinaciju sa vašim potpisom.
Prijatno!
![Argeta Argeta](https://xdn.tf.rs/2022/11/01/slika-5-460x0.jpg)
(Telegraf.rs/PR)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Povlen-Alpen
I Sta je poenta? Kad se svejedno pece u rerni 🙄
Podelite komentar
Gg
Izmislili toplu vodu
Podelite komentar
Ivana
Bez veze. Tolika muka. U prodavnicama hlebova svih vrsta, a ja da se zezam 2 sata ni zbog čega.
Podelite komentar