Hleb bez pleha i ručak bez kutlače – pronađite svog favorita

  • 5

Sve je potpuno ok i u tome vas najviše podržava Argeta, br.1 mesni i riblji namaz u Evropi po izboru potrošača - svih onih ljudi koji u kuhinji vole da uživaju kuvajući, aranžirajući ili možda samo mažući ukusne đakonije. Budite deo ove priče i probajte neki od preukusnih hlebova čije recepte možete naći na Argeta web stranici. Odaberite koji ćete da pravite ili link prosledite mami, baki, tetki, drugarici, supruzi – sve je dozvoljeno ukoliko sledi uživanje u dobroj kombinaciji Argeta namaza sa domaćim hlebovima.

Ako ste mislili da hleb ne može da se peče u tiganju – grešite! Sastojci za pripremu možda jesu tradicionalni, ali način pečenja nije.

Za ovaj hleb, osim tiganja, biće vam potrebno:

  • 530 g belog pšeničnog brašna
  • 350 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 1,5 kašičica soli

Način pripreme:

U jednu posudu sipajte 530g brašna, 7g suvog kvasca, 1 kašiku sećera i 1.5 kašičicu soli. Ove sastojke pomešajte i u posudi napravite malo udubljenje u koje ćete dodati 350ml tople vode. Kada promešate sastojke, testo mesite oko deset minuta dok ne postane gipko i glatko. Kako bi dodatno uštedeli vreme i energiju i osigurali se da su se sastojci sjedinili, upotrebite kuhinjski robot sa nastavkom za mešenje koji će dobar deo posla odraditi umesto vas. Posudu prekrijte kapom za tuširanje ili vlažnom krpom i ostavite 30 minuta na toplom mestu.

Argeta Foto: Argeta

Nakon što testo odstoji potrebno je da odvojite manje delove od kojih ćete napraviti hlepčiće. Hlepčiće formirate tako što svaki deo testa prstima skupite u jednu tačku i dlanovima okrenutim naviše uz okretanje vucite prema sredini.

Argeta Foto: Argeta

Tako pripremljen hlepčić prebacite u premazan tiganj, pokrijte i ostavite da odstoji dodatnih 30 minuta. Dok testo miruje, uključite rernu na 200 °C. U vrh hlepčića žiletom ili oštrim nožem usecite krst, a zatim tiganj ubacite u zagrejanu rernu i pecite narednih 20-25 minuta.

Argeta Foto: Argeta

Čim ga izvadite iz rerne, prebacite ga na rešetku, premažite otopljenim puterom i uzivajte u njegovom predivnom ukusu.

Argeta Foto: Argeta

Verujemo da je teško odoleti tek ispečenom hlebu čija kora hrska pod prstima, a još teže odabrati koji od Argeta namaza ubaciti u ovu kulinarsku kombinaciju sa vašim potpisom.

Prijatno!

Argeta Foto: Argeta

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Povlen-Alpen

    3. novembar 2022. | 09:43

    I Sta je poenta? Kad se svejedno pece u rerni 🙄

    Podelite komentar

  • Gg

    3. novembar 2022. | 19:33

    Izmislili toplu vodu

    Podelite komentar

  • Ivana

    4. novembar 2022. | 08:45

    Bez veze. Tolika muka. U prodavnicama hlebova svih vrsta, a ja da se zezam 2 sata ni zbog čega.

    Podelite komentar