• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hleb bez pleha i ručak bez kutlače – pronađite svog favorita

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuhinja je mesto u kome treba da pronađete sebe, a vi birate da li će to biti u osmišljavanju enterijera, pripremi najrazličitijih jela ili jednostavnom serviranju jela koje ste pokupili na putu do kuće

  • 5
Hleb iz tiganja Foto: Argeta

Sve je potpuno ok i u tome vas najviše podržava Argeta, br.1 mesni i riblji namaz u Evropi po izboru potrošača - svih onih ljudi koji u kuhinji vole da uživaju kuvajući, aranžirajući ili možda samo mažući ukusne đakonije. Budite deo ove priče i probajte neki od preukusnih hlebova čije recepte možete naći na Argeta web stranici. Odaberite koji ćete da pravite ili link prosledite mami, baki, tetki, drugarici, supruzi – sve je dozvoljeno ukoliko sledi uživanje u dobroj kombinaciji Argeta namaza sa domaćim hlebovima.

Ako ste mislili da hleb ne može da se peče u tiganju – grešite! Sastojci za pripremu možda jesu tradicionalni, ali način pečenja nije.

Za ovaj hleb, osim tiganja, biće vam potrebno:

  • 530 g belog pšeničnog brašna
  • 350 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 1,5 kašičica soli

Način pripreme:

U jednu posudu sipajte 530g brašna, 7g suvog kvasca, 1 kašiku sećera i 1.5 kašičicu soli. Ove sastojke pomešajte i u posudi napravite malo udubljenje u koje ćete dodati 350ml tople vode. Kada promešate sastojke, testo mesite oko deset minuta dok ne postane gipko i glatko. Kako bi dodatno uštedeli vreme i energiju i osigurali se da su se sastojci sjedinili, upotrebite kuhinjski robot sa nastavkom za mešenje koji će dobar deo posla odraditi umesto vas. Posudu prekrijte kapom za tuširanje ili vlažnom krpom i ostavite 30 minuta na toplom mestu.

Argeta Foto: Argeta

Nakon što testo odstoji potrebno je da odvojite manje delove od kojih ćete napraviti hlepčiće. Hlepčiće formirate tako što svaki deo testa prstima skupite u jednu tačku i dlanovima okrenutim naviše uz okretanje vucite prema sredini.

Argeta Foto: Argeta

Tako pripremljen hlepčić prebacite u premazan tiganj, pokrijte i ostavite da odstoji dodatnih 30 minuta. Dok testo miruje, uključite rernu na 200 °C. U vrh hlepčića žiletom ili oštrim nožem usecite krst, a zatim tiganj ubacite u zagrejanu rernu i pecite narednih 20-25 minuta.

Argeta Foto: Argeta

Čim ga izvadite iz rerne, prebacite ga na rešetku, premažite otopljenim puterom i uzivajte u njegovom predivnom ukusu.

Argeta Foto: Argeta

Verujemo da je teško odoleti tek ispečenom hlebu čija kora hrska pod prstima, a još teže odabrati koji od Argeta namaza ubaciti u ovu kulinarsku kombinaciju sa vašim potpisom.

Prijatno!

Argeta Foto: Argeta

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Povlen-Alpen

    3. novembar 2022. | 09:43

    I Sta je poenta? Kad se svejedno pece u rerni 🙄

    Podelite komentar

  • Gg

    3. novembar 2022. | 19:33

    Izmislili toplu vodu

    Podelite komentar

  • Ivana

    4. novembar 2022. | 08:45

    Bez veze. Tolika muka. U prodavnicama hlebova svih vrsta, a ja da se zezam 2 sata ni zbog čega.

    Podelite komentar