
Recept za picu kao iz picerije: Trik je u odabiru brašna i temperaturi rerne
Domaće testo za picu gotovo nikada ne bude onako tanko i hrskavo, a nadev sočan kao kod pice koju kupujemo u piceriji.
Trik je u tome što pica-peći mogu da razviju mnogo višu temperaturu, koja igra veliku ulogu u hrskavosti testa. Ali, veoma sličan rezultat dobićete i ako spremite picu u kućnoj radinosti i pečete je u vreloj rerni.
Recept za testo je jednostavan i lako će vam poći za rukom da ga napravite.
Sastojci:
- 500 g mekog brašna tip 400
- 500 g oštrog brašna tip 400
- 10 g svežeg kvasca
- 500 ml vode
- 50 ml ulja
- kašika šećera
- kašičica soli
Priprema:
Zagrejte vodu toliko da bude mlaka, pa odvojte polovinu i u nju dodajte šećer, izmrvljen kvasac i kašiku mekog brašna. Sve dobro razmutite tako da nema grudvica i ostavite da odstoji desetak minuta.
U veliku vanglu sipajte brašno, dodajte aktiviran kvasac, ulje, so i drugu polovinu količine mlake vode. Mesite dok testo ne postane glatko.
Posudu sa testom prekrijte pamučnom krpom ili providnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Potom ga premesite, razdelite ga u loptice i svaku pomoću oklagije razvucite na veličinu pleha u kom ćete peći pize.
Plehove u kojima ćete peći pice nemojte podmazivati uljem, jer će testo biti zapečeno - najbolje je da stavite papir za pečenje i da ga pospete brašnom, pa da onda stavite testo.
Da bi pica bila sočna, pre nego što je stavite u rernu koju ste zagrejali na maksimum, nanesite najpre nadev napravljen od pelata i maslinovog ulja, potom izrendan kačkavalj, a onda i ostale sastojke po želji. Pecite na najvišoj temperaturi dok ivice testa ne porumene.
Prijatno!
Video: Srbi uče svet kako se pravi pica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
If
To nikako ne radite,namažite pleh uljem biće vam pica živa od dole.
Podelite komentar
Nema brasno
Ima tip 400 i tip 500, nema meko i tvrdo.
Podelite komentar