Napravite integralne pločice od ovsenih pahuljica za doručak
Ovaj recept za ovsene pahuljice za doručak je u osnovi kao i ovsena kaša, samo je u obliku popularnih pločica za doručak i odličan je i za užinu, pogotovo kada ste u pokretu.
Ne samo što će deca lakše prihvatiti da umesto kaše jedu kolače za doručak, već su ovakve "čokoladice" sadržajnije i zdravije od bilo čega sličnog što vam je na raspolaganju da kupite, a sam recept je lako prilagoditi sa različitim dodacima na osnovu vašeg ukusa.
Osim što se prave od jednostavnih sastojaka, mogu se čuvati na otvorenom i do nekoliko dana ili, pak, da se zamrznu mesecima
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- ½ smeđeg šećera
- 1 ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice cimeta
- 2 jaja
- ½ šoljice mleka
- ¼ nezašećerenih skuvanih i zgnječenih jabuka
- vanilin šećer
- ¼ šolje iseckanih oraha
- ¼ šolje brusnica ili suvog grožda
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Kvadratnu tepsiju obložite pek papirom.
U jednoj činiji pomešajte suve sastojke, uključujući ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, so c,imet i vanilin šećer.
U drugoj velikoj posudi pomešajte vlažne sastojke uključujući jaja, mleko i sos od jabuke.
Uspite suve sastojke preko mokrih i ostavite sa strane da se sjedine ukususi, oko 20 minuta.
Potom ubacite orahe i brusnice, i celu smesu rasporedite u pripremljenu četvrtastu tepsiju.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ivice ne porumene, oko 30 do 35 minuta.
Ostavite da se ohladi na rešetki oko pet minuta pre rezanja. Isecite na veličine standardnih čokoladnih pločica.
Video: Recept za testeninu hrskaviju od čipsa: Ukus koji se pamti
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mihailović
Vidim da su "zdrave"...
Podelite komentar