
Faširane šnicle, recept za ručak koji se pamti: Sočne i ukusne, lepše nego iz restorana
Domaće faširane šnicle od mešanog mlevenog mesa idealan su predlog za nedeljni ručak.
Recept koji vam donosimo lak je za pripremu, a uz šnicle kao glavno jelo možete da poslužite pire krompir ili spanać na mleku uz sezonsku salatu ili turšiju.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- dva jajeta
- 50 ml mleka
- dva parčeta starog hleba
- tri čena belog luka
- manja glavica crnog luka
- so, biber
- pet kašika prezli
- ulje za prženje
Priprema:
Izmrvite hleb, pa ga prelijte mlekom i sve dobro izgnječite.
Očistite i iseckajte crni i beli luk, pa ih pomešajte sa mlevenim mesom, jajima i natopljenim hlebom. Posolite i pobiberite, pa sve dobro izmesite rukama. Smesu držite u frižideru barem pola sata, da se sastojci lepo povežu.
Rukama formirajte pljeskavice, svaku spustite u prezle, pa ih pržite u tiganju dok ne porumene.
Prijatno!
Video: Od najveće šnicle na svetu ništa ne bi ostalo kad bi na nju navalilo nas 5-6
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nada če.
Ufaširane šnicĺe ne idu prezle i mleko.
Podelite komentar
999
Ako se stavi natopljen hleb ne trebaju jaja.
Podelite komentar