Faširane šnicle, recept za ručak koji se pamti: Sočne i ukusne, lepše nego iz restorana
Domaće faširane šnicle od mešanog mlevenog mesa idealan su predlog za nedeljni ručak.
Recept koji vam donosimo lak je za pripremu, a uz šnicle kao glavno jelo možete da poslužite pire krompir ili spanać na mleku uz sezonsku salatu ili turšiju.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- dva jajeta
- 50 ml mleka
- dva parčeta starog hleba
- tri čena belog luka
- manja glavica crnog luka
- so, biber
- pet kašika prezli
- ulje za prženje
Priprema:
Izmrvite hleb, pa ga prelijte mlekom i sve dobro izgnječite.
Očistite i iseckajte crni i beli luk, pa ih pomešajte sa mlevenim mesom, jajima i natopljenim hlebom. Posolite i pobiberite, pa sve dobro izmesite rukama. Smesu držite u frižideru barem pola sata, da se sastojci lepo povežu.
Rukama formirajte pljeskavice, svaku spustite u prezle, pa ih pržite u tiganju dok ne porumene.
Prijatno!
Video: Od najveće šnicle na svetu ništa ne bi ostalo kad bi na nju navalilo nas 5-6
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nada če.
Ufaširane šnicĺe ne idu prezle i mleko.
Podelite komentar
999
Ako se stavi natopljen hleb ne trebaju jaja.
Podelite komentar