Paprika je povrće koje naše domaćice rado spremaju na bezbroj načina. Međutim, najpopularnije su one punjene mesom.
Ali da li ste znali da su punjene paprike u posnoj verziji jednako ukusne kao i one mrsne? Ukoliko niste sigurni u ovo, spremite ih po našem receptu i uživajte u njihovom ukusu. Odlične su i za vegansku ishranu. Bogate ukusima, a hranjive, odličan su predlog za dnevni meni.
Sastojci:
- 8 paprika
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 4 čena belog luka
- 10 kašika ulja
- 1 šolja mlevenih oraha
- so
- biber
- 1 dl soka od paradajza paradajz
- 1 kašika brašna
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Posle pet minuta dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende i sitno seckan beli luk. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta.
Pirinač stavite u hladnu vodu i perite ga dok voda ne ostane sasvim čista. Pirinač zatim dodajte u tiganj sa povrćem.
Na kraju dodajte i mlevene orahe. Sve mešajte i začinite solju i biberom i ostalim začinima po ukusu.
Paprike operite i odstranite im vrh, ali ga sačuvajte, pa ih napunite smesom i ređajte u duboku šerpu.
U tiganj u kom ste pržili povrće sipajte oko dva litra vode, pa dodajte paradajz-sos i kašiku brašna. Tečnost koju dobijete sipajte preko paprika tako da dopola "plivaju" u njoj. Vrh koji ste odsekli vratite na papriku.
U zagrejanu rernu stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 45 minuta.
Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, pa ih služite.
Prijatno!
Video: Recept za testeninu hrskaviju od čipsa: Ukus koji se pamti
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
....
Obožavam orahe u paprikama. Odlična zamena za meso
Podelite komentar