
Recept za grčku pitu sa fetom: Hrskava i ukusna, osvaja na prvi zalogaj
Grci su pored predivnih plaža i mora poznati i po fantastičnoj kuhinji. Ukoliko volite ukuse ove zemlje, predlažemo vam da probate i pitu sa feta sirom na grčki način.
Priprema je veoma jednostavna, a sve što vam je potrebno je malo truda i vremena.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 350 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 500 g feta sita
- 3 jaja
- pola kesice praška za pecivo
- 1/4 kašičice bibera
- 100 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
susam za posipanje
Priprema:
Osam kora odmah odvojte sa strane, a ostale kore isecite po dužini na trake širine jedan centimetar.
U posudu stavite fetu, pa je izgnječite i dodajte jaja, biber i prašak za pecivo.
U drugoj posudi pomešajte ulje, kiselu vodu i so.
Pleh u kom ćete peći dobro nauljite, pa poređajte četiri kore na sve ivice. Zapravo, kore treba da prekrivaju dno pleha, ali i da vise sa strane.
Svaku koru poprskajte mešavinom ulja i kisele vode. Ne zaboravite da premažete i krajeve kora koji vire iz pleha.
Preko tih kora stavite one koje ste iseckali na trake i njih poprskajte uljem i kiselom voodm.
Fil od fete i jaja ravnomerno rasporedite po korama. Sve zatvorite korama koje vire iz pleha.
Preko toga poređajte četiri preostale kore i svaku poprskajte mešavinom ulja i kisele vode.
Sve fino ušuškajte.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Kada je gotova, isecite je na kocke i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Staša
A gde su tu jogurt i mleko?
Podelite komentar