• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za grčku pitu sa fetom: Hrskava i ukusna, osvaja na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u njenom ukusu

  • 1
Pita, burek, sir Foto: Shutterstock

Grci su pored predivnih plaža i mora poznati i po fantastičnoj kuhinji. Ukoliko volite ukuse ove zemlje, predlažemo vam da probate i pitu sa feta sirom na grčki način.

Priprema je veoma jednostavna, a sve što vam je potrebno je malo truda i vremena.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 350 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 500 g feta sita
  • 3 jaja
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice bibera
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli

susam za posipanje

Priprema:

Osam kora odmah odvojte sa strane, a ostale kore isecite po dužini na trake širine jedan centimetar.

U posudu stavite fetu, pa je izgnječite i dodajte jaja, biber i prašak za pecivo.

U drugoj posudi pomešajte ulje, kiselu vodu i so.

Pleh u kom ćete peći dobro nauljite, pa poređajte četiri kore na sve ivice. Zapravo, kore treba da prekrivaju dno pleha, ali i da vise sa strane.

Svaku koru poprskajte mešavinom ulja i kisele vode. Ne zaboravite da premažete i krajeve kora koji vire iz pleha.

Preko tih kora stavite one koje ste iseckali na trake i njih poprskajte uljem i kiselom voodm.

Fil od fete i jaja ravnomerno rasporedite po korama. Sve zatvorite korama koje vire iz pleha.

Preko toga poređajte četiri preostale kore i svaku poprskajte mešavinom ulja i kisele vode.

Sve fino ušuškajte.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Kada je gotova, isecite je na kocke i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Staša

    21. novembar 2022. | 09:41

    A gde su tu jogurt i mleko?

    Podelite komentar