![Ćufte u lepinji Ćufte u lepinji](https://xdn.tf.rs/2022/11/27/shutterstock2117587178-670x447.jpg)
Ideja za brzi ručak: Začinjene ćufte u lepinji sa hrskavom salatom od šargarepe
Ove pikantne ćufte su odličan predlog za ručak, prilično su začinjene dimljenom paprikom. Ako volite taj dodatak, odmah ih napravite dosta, jer su veoma dobre i praktične, a mogu da ostanu u frižideru i nekoliko dana, tako ćete imati bogate sendviče tokom cele nedelje.
A možete i jednostavno da ih zaledite. Jednostavno se prave, a kada ih jednom probate, svakako ćete ih spremati često.
Sve što vam treba je još da dodate proprženu rendanu šargarepu i đumbir za dodatnu hrskavost u lepinji - i imate ceo obrok.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa od junetine ili svinjetine, može i jagnjetina
- 2 kašike dimljene paprike
- 1 kašika mlevenog korijandera
- so
- 1/2 šolje grčkog jogurta
- 2 kašike ajvara
- 200 g velike šargarepe, oljuštene
- 1 komad đumbira, oko 5 cm, oljušten
- maslinovo ulje
- korijander ili peršun,
- 4 lepinje, otvorene kao džep
Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, dimljenu papriku, korijander i polovinu kašičice soli. Razvaljajte sve u i poređajte na lim za pečenje obložen nelepljivom folijom. Pecite ih od šest do osam minuta.
Kombinujte grčki jogurt i ajvar u maloj činiji i ostavite na stranu.
Grubo narendajte šargarepu i đumbir. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri i pržite šargarepu i đumbir, u serijama, dok ne postanu hrskavi, tri do pet minuta; prebacite na papirne ubruse da se ocede, a zatim pospite korijanderom ili peršunom.
Napunite četiri lepinje ćuftama i šargarepom i pokapajte mešavinom grčkog jogurta.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.