Recept za pitu sa bundevom bez kapi ulja: Osvaja na prvi zalogaj

 
  • 0

Post je počeo juče, a vredne domaćice već smišljaju recepte koje će spremati svojoj porodici. Slatka pita koja je česta u našim domaćinstvima je bundevara, a vrlo lako je možete spremiti i u posnoj verziji bez ulja.

Razlike u ukusu gotovo i da nema, a priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci:

  • 1 pakovanje tankih kora za pitu
  • 1 kg bundeve
  • 1 kesica vanil šećera
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • šećer u prahu za posipanje
  • kisela voda
  • šaka suvog grožđa

Priprema:

Tiganj dobro zagrejte, sipajte malo vode, pa dodajte bundevu koju ste prethodno izrendali na krupno rende.

Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera, šaku suvog grožđa i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.

Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.

Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa ređajte rolate.

Rolate premažite kiselom vodom.

Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti