Na našim prostorima vlada mišljenje da nijedan ručak nije kompletan sve dok se ne pojede nešto "na kašiku". Čorbe su obavezan deo ručka, a posebno sada, kada je napolju hladno, te je svima potrebno nešto što će ih zagrejati.
S obzirom na to da se posle čorbe brzo ogladni, to sa ovom nije slučaj, jer u nju ide i pirinač koji će vam držati sitost.
Pored toga što je ukusna i laka za priprema, ova čorba je i posna i sprema se bez kapi ulja.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 300 ml soka od paradajza
- 1 šolja pirinča
- 3 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- peršun
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte sitno, posolite ih, pa ih dinstajte na vodi u zagrejanoj šerpi.
Kada luk omekša, sipajte sok od paradajza i dodajte so, biber, začinsku papriku i šećer.
Posle nekoliko minuta dodajte oko 200 mililitara vruće vode.
Kada tečnost proključa, dodajte šolju pirinča.
Kuvajte sve zajedno još desetak minuta.
Na kraju dodajte sitno seckan peršun.
Isključite ringlu, poklopite šerpu i ostavite je tako još 15 minuta, a onda je spremna za jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.