
Recept za posnu pohovanu ribu: Ručak u kom će uživati cela porodica
Vreme je posta, te je domaćicama uvek dobrodošao jednostavan za pripremu, a ukusan ručak. S obzirom na to da se u toku posta može jesti riba, mi smo za vas pripremili recept za pohovane riblje filete.
Ukoliko volite filete, bilo da su od oslića ili soma, ali i bilo koje druge ribe u vreme posta i to pohovane, ovaj način je onda pravi za vas. Pohovanjem dobijete na količini, a uz salatu i krompir ćete dobiti ručak koji će vam dugo držati sitost.
Sastojci:
- 1 kg ribljih fileta
- 350 ml piva
- 10 kašika brašna
- brašno
- prezle
- ulje
Priprema:
Filete ribe ostavite da se odmrznu i da puste vodu.
U posudi pomešajte pivo, so i pet kašika brašna, ali vodite računa da ne ostanu grudvice.
Smesa mi trebalo da bude ređa, kao za palačinke.
Ribu usolite s obe strane.
Filete prvo uvaljate u brašno, pa u smesu sa pivom, a onda i u prezle.
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte filete.
Ribu pecite s obe strane dok ne porumeni.
Kada je gotova, ribu stavite na ubrus da se ocedi od viška ulja.
Služite je uz salatu i krompir.
Prijatno!
Video: Kako očistiti ribu za 2 minuta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ЈАја
Пиво садржи алкохол , а , то је ваљда забрањено за време поста !
Podelite komentar