![Podvarak Podvarak](https://xdn.tf.rs/2022/02/03/podvarak-670x447.jpg)
Posni podvarak: Recept za savršeno ukusan ručak koji ćete često praviti ove zime
Zimska trpeza u kućama širom Srbije nezamisliva je bez sarme, prebranca i podvarka. Iako sva tri jela mogu da budu pripremljena i u mrsnoj i u posnoj varijanti, domaćice su uglavnom navikle da prebranac i podvarak spremaju na ulju. Oba jela su veoma zasitna i zdrava, a uz to nije potrebno mnogo vremena za pripremu.
Recept koji danas donosimo obećava da će podvarak koji budete pripremili biti tako ukusan da će ukućani tražiti repete.
Sastojci:
- 2 kg kiselog kupusa ribanca
- 500 g crnog luka
- 5 čenova belog luka
- so
- biber
- suvi začin
- 2 kašičice suve začinske paprike
- malo ljute tucane paprike
- 3 suve paprike
Priprema:
Kupus ribanac stavite u posudu sa vodom da malo odstoji i da se oslobodi viška soli ukoliko je slaniji, pa ga ocedite i stavite sa strane.
Očistite crni i beli luk, pa crni luk iseckajte na rebarca, a beli na što sitnije kockice. U šerpu sipajte malo ulja, pa kad se zagreje, dodajte crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Potom dodajte beli luk, so, biber, suvi začin i začinsku papriku, a onda i kupus, pa dinstajte još desetak minuta uz neprestalno mešanje.
Ukoliko volite pikantan ukus podvarka, obavezno dodajte i malo ljute tucane paprike.
U vatrostalnu posudu ili zemljani pekač sipajte malo ulja, preručite izdinstan kupus sa lukom i začinima, dodajte tri suve paprike koje će pojačati ukus i sve prelijte sa 200 mililitara vode, pa poklopite i ostavite da se krčka u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 220 stepeni.
Služite uz krompir i sezonsku salatu ili turšiju.
Za one koji ne poste ovako pripremljen podvarak idealan je za kombinovanje sa jogurtom ili pavlakom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Predrag
Vikendom može riba pa dodajte dimljenog soma. Ubija kako je dobro
Podelite komentar