Medenjaci su slatki klasik koji nam uvek zamiriše na praznike. Iako je njihov tradicionalni recept mrsan, uz ovaj koji smo pripremili, i oni koji poste će moći da uživaju u njihovom neodoljivom ukusu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 10 kašika ulja
- 10 kašika vode
- 10 kašika šećera
- 1 kašika meda
- 1 kašika cimeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 limun
Priprema:
U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke izuzev šećera u prahu, pa dodajte ulje i vodu i zamesite testo.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo na jedan centimetar debljine.
Čašom ili kalupom vadite testo.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa stavite medenjake i pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Kada su gotovi, ostavite ih da se prohlade.
Za to vreme napravite glazuru. Iscedite sok od jednog limuna, pa mu dodajte pet kašika šećera u prahu i sve dobro umutite. Preliv bi trebalo da bude nešto gušći od smese za palačinke. Kašičicom nanesite preliv preko medenjaka i ostavite da se glazura stegne.
Prijatno!
Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Sve zavisi od toga šta tražiš": Pitali smo sugrađanke da li je danas teško naći dečka u Beogradu?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
RUZICA NIKOLIC
JAKO MI JE ZAO, ALI RECEPT NIJE NAJBOLJI, TESTO JE MNOGO SUVO , MALO JE VODE I ULJA . TREBA JOS TECNOSTI , VREME I MATERIJAL SAM SAMO DZABE POTROSILA..MORALA SAM OVO NAPISATI DA ZNAJU OSTALI DA STAVE JOS PO DVE KASIKE ULJA I DVE KASIKE VODE , MOZDA BI BILO ONDA DOBRO..HVALA I SVAKO DOBRO ZELIM SVIMA I OVOJ OSOBI KAJA JE PODELILA RECEPT..
Podelite komentar