Medenjaci su slatki klasik koji nam uvek zamiriše na praznike. Iako je njihov tradicionalni recept mrsan, uz ovaj koji smo pripremili, i oni koji poste će moći da uživaju u njihovom neodoljivom ukusu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 10 kašika ulja
- 10 kašika vode
- 10 kašika šećera
- 1 kašika meda
- 1 kašika cimeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 limun
Priprema:
U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke izuzev šećera u prahu, pa dodajte ulje i vodu i zamesite testo.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo na jedan centimetar debljine.
Čašom ili kalupom vadite testo.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa stavite medenjake i pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Kada su gotovi, ostavite ih da se prohlade.
Za to vreme napravite glazuru. Iscedite sok od jednog limuna, pa mu dodajte pet kašika šećera u prahu i sve dobro umutite. Preliv bi trebalo da bude nešto gušći od smese za palačinke. Kašičicom nanesite preliv preko medenjaka i ostavite da se glazura stegne.
Prijatno!
Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
RUZICA NIKOLIC
JAKO MI JE ZAO, ALI RECEPT NIJE NAJBOLJI, TESTO JE MNOGO SUVO , MALO JE VODE I ULJA . TREBA JOS TECNOSTI , VREME I MATERIJAL SAM SAMO DZABE POTROSILA..MORALA SAM OVO NAPISATI DA ZNAJU OSTALI DA STAVE JOS PO DVE KASIKE ULJA I DVE KASIKE VODE , MOZDA BI BILO ONDA DOBRO..HVALA I SVAKO DOBRO ZELIM SVIMA I OVOJ OSOBI KAJA JE PODELILA RECEPT..
Podelite komentar