Ljubitelji posnih recepata radovaće se pripremi ove pite. Budući da jela sa pečurkama ne valja podgrevati, dobra stvar je što je jednako ukusna i kada se ohladi. Za savršen doručak i početak dana, za posne slave ili za večeru - svejedno je kada ćete je jesti.
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 700 g pečuraka
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- šoljica pirinča
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Prodinstajte pečurke sa lukom, a za to vreme skuvajte pirinač i ocedite ga. Onda sve to sjediniti, pa dodajte biber i suvi biljni začin.
Ređajte: kora-fil, kora-kisela voda, sve dok vam traju kore i fil.
Ređajte ih u pleh koji ste prethodno podmazali ulje, malo ih izbušite viljuškom i poprskajte ih još malo kiselom vodom.
Pecite pitu na 250 stepeni, 40-ak minuta, odnosno dok ne dobije zlatnobraon boju.
Služite kada se malo ohladi.
Prijatno!
Video: Skrivena pita s pileitnom, pečurkama i prazikukom
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.