U sezoni posta sve češće pripremamo obroke koji se najviše baziraju na povrću. Jedno takvo jelo, čija priprema vam neće praviti nikakav problem, sadrži sve neophodne nutrijente, a istovremeno je jako hranljivo. Može da bude i predlog za još jedno jelo na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 2 ili 3 krompira
- 1 paprika
- struk praziluka
- glavica crnog luka
- 3 ili 4 šargarepe
- struk celera
- glavica kelja
- šolja pirinča
- pola litra soka od paradajza
- so
- biber
- začin od povrća
- ulje
- biljni kačkavalj po želji
Priprema:
Propržite na ulju na rebarca iseckan crni luk, praziluk i šargarepu isečenu na kolutove. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin, celer koji ste očistili i isekli na manje kockice, kao i kriške kelja i krompir, koji ste oljuštili i isekli na veće kocke.
Dodatjte iseckanu papriku i šolju pirinča.
Sipajte malo vode da se sve to lepo izdinsta.
Prebacite u vatrostalnu posudu, pa sve prelijte sokom od paradajza i stavite u rernu da se zapeče. Po potrebi nalijte malo vode.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pokrijte jelo folijom, pa na polovini pečenja skinite foliju. Pecite na 18o stepeni dok vam krompir i pirinač ne omekšaju. Po želji možete dodati biljni kačkavalj za bogatiji ukus.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.