Posni đuveč: Savršeni vege ručak bogatog ukusa

 
 
  • 0

U sezoni posta sve češće pripremamo obroke koji se najviše baziraju na povrću. Jedno takvo jelo, čija priprema vam neće praviti nikakav problem, sadrži sve neophodne nutrijente, a istovremeno je jako hranljivo. Može da bude i predlog za još jedno jelo na slavskoj trpezi. 

Sastojci:

  • 2 ili 3 krompira
  • 1 paprika
  • struk praziluka
  • glavica crnog luka
  • 3 ili 4 šargarepe
  • struk celera
  • glavica kelja
  • šolja pirinča 
  • pola litra soka od paradajza
  • so
  • biber
  • začin od povrća
  • ulje
  • biljni kačkavalj po želji 

Priprema:

Propržite na ulju na rebarca iseckan crni luk, praziluk i šargarepu isečenu na kolutove. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin, celer koji ste očistili i isekli na manje kockice, kao i kriške kelja i krompir, koji ste oljuštili i isekli na veće kocke.

Dodatjte iseckanu papriku i šolju pirinča.

Sipajte malo vode da se sve to lepo izdinsta.

Prebacite u vatrostalnu posudu, pa sve prelijte sokom od paradajza i stavite u rernu da se zapeče. Po potrebi nalijte malo vode.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pokrijte jelo folijom, pa na polovini pečenja skinite foliju. Pecite na 18o stepeni dok vam krompir i pirinač ne omekšaju. Po želji možete dodati biljni kačkavalj za bogatiji ukus.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti