Teleća čorba, puna povrća i vitamina: Recept za obrok koji će vas okrepiti i zasititi
Mnoge domaćice se pitaju zbog čega je kafanska bela čorba sa teletinom često ukusnija od one koju spremaju kod kuće.
Kao što je to uglavnom slučaj i sa pasuljem i sarmom, trik je u sastojcima koji se dugo krčkaju na tihoj vatri, a onda i u podgrevanju koje utiče na to da arome budu jače.
Ukoliko ste ljubitelj kafanske bele čorbe sa teletinom, isprobajte recept koji će vas zagrejati i okrepiti u ovim hladnim danima.
Sastojci:
- 600 g teletine
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- pola glavice karfiola
- 2 kašike brašna
- 2 žumanceta
- čaša kisele pavlake(180 g)
- so
- biber u zrnu
- lovorov list
- kašičica suve začinske paprike
- limun
- peršunov list (po želji)
Priprema:
Očistite crni luk i praziluk, pa ih sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postanu staklasti. Dodajte meso koje ste isekli na kockice, pa dinstajte još desetak minuta.
Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. Karfiol razdvojte na cvetiće i ostavite sa strane.
U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber u zrnu, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Na pola kuvanja dodajte i karfiol.
U posebnoj posudi pomešajte dve kašike brašna, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite posudu sa ringle.
U vruću čorbu dodajte umućena žumanca sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta.
Pre služenja sipajte sok od limuna po ukusu i sitno iseckan peršunov list.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.