• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veganski mafini od borovnica: Savršen doručak za posne dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postite, a uželeli ste se slatkih mafina, imamo rešenje za vas

  • 0
mafin Foto: Pixabay

Postite i želite da napravite zdrave mafine od borovnica za doručak, ali nigde ne možete da nađete dobar recept?

Ovi veganski mafini od borovnice su pravi izbor za vas, ne sadrže ni jaja ni mleko, a ukus im je neverovatan.

A uz malo kurkume dobićete i dočaraćete i savršenu zlatkastu boju regularnih mafina.

Sastojci

  • ½ šolje ulja
  • ½ šolje šećara
  • ½ šolje sosa od jabuke
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja plus 2 kašike višenamenskog brašna, podeljeno
  • ¾ šolje integralnog pšeničnog brašna
  • ½ kašičice soli
  • 2 ½ kašičice praška za pecivo 
  • 2 kašičice kurkume
  • korica od 1 limuna
  • ½ šolje bademovog mleka
  •  200g smrznutih ili svežih borovnica
  • šećer u prahu za dekoraciju (opciono)

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite kalupe za mafine sa papirnim korpicama ili podmažite.

Ako koristite smrznute borovnice, stavite ih u činiju i pokrijte hladnom vodom da se odmrznu dok dovršavate ostatak recepta.

U velikoj posudi pomešajte ulje i šećer dok se dobro ne sjedine. Dodajte sos od jabuka i vaniliju i ponovo mešajte dok se ne sjedini.

Prosejte jednu šolju višenamenskog brašna, integralnog pšeničnog brašno, so, prašak za pecivo i kurkuma u ​​činiji.

Sipajte mešavinu brašna postepeno u posudu sa uljem, naizmenično sa bademovim mlekom.

Umešajte i limunovu koricu.

Ako koristite sveže borovnice, operite ih, a ako koristite smrznute bobice, ocedite. Osušite ih papirnim ubrusima, a zatim ih dodajte u srednju činiju i pospite sa dve kašike višenamenskog brašna. Ovo će zadržati borovnice suspendovane u testu tokom pečenja, umesto da potonu na dno.

Lagano premešajte borovnice u smesu, pa kašikom izlijte u kalupe za mafine.

Pecite oko 30 do 35 minuta, sve dok čačkalica ne izađe čista iz sredine mafina.

Ostavite da odstoje u plehu pet minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

Pospite šećerom u prahu ukoliko želite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti