Najukusniji pekarski krompir, hrskaviji od pomfrita: Recept za prilog koji ćete često praviti
Krompir kao prilog je najčešći izbor većine domaćica. Ukusan je, dobro se uklapa uz većinu glavnih jela i postoji pregršt recepata za pripremu.
Ipak, jedan način pripreme preovlađuje - pekarski krompir gotovo svi vole i prilično ga je jednostavno spremiti.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 ml ulja
- 3 kašike kukuruznog brašna
- so
- začini po želji
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine, pa ga spustite u šerpu sa vodom i skuvajte. Vodite računa da se krompir ne prekuva, jer će se u tom slučaju raspadati prilikom prženja.
Kuvani krompir ocedite od vode, pa ga uvaljajte u kukuruzno brašno sa svih strana. To će mu obezbediti hrskavost.
Tepsiju nauljite, pa je stavite u rernu da se ulje zagreje. Potom izvadite tepsiju iz rerne, rasporedite krompir, posolite ga, dodajte začine po želji i pecite dok ne porumeni.
Služite uz glavno jelo i salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
BASA
Super recept za krompir ! Hvala vam !
Podelite komentar