
Najukusniji pekarski krompir, hrskaviji od pomfrita: Recept za prilog koji ćete često praviti
Krompir kao prilog je najčešći izbor većine domaćica. Ukusan je, dobro se uklapa uz većinu glavnih jela i postoji pregršt recepata za pripremu.
Ipak, jedan način pripreme preovlađuje - pekarski krompir gotovo svi vole i prilično ga je jednostavno spremiti.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 ml ulja
- 3 kašike kukuruznog brašna
- so
- začini po želji
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine, pa ga spustite u šerpu sa vodom i skuvajte. Vodite računa da se krompir ne prekuva, jer će se u tom slučaju raspadati prilikom prženja.
Kuvani krompir ocedite od vode, pa ga uvaljajte u kukuruzno brašno sa svih strana. To će mu obezbediti hrskavost.
Tepsiju nauljite, pa je stavite u rernu da se ulje zagreje. Potom izvadite tepsiju iz rerne, rasporedite krompir, posolite ga, dodajte začine po želji i pecite dok ne porumeni.
Služite uz glavno jelo i salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
BASA
Super recept za krompir ! Hvala vam !
Podelite komentar